Puskás Peti

Posted: 4th június 2011 by Megasztár in Korábbi szériák

A Megasztár 3. szériája során, 2005-ben ismerhette meg Magyarország Puskás Peti nevét. A Megasztár döntője 2006 elejére tolódott ki, amikorra már Puskás Peti számos zenei és színpadi stílusban bizonyíthatta kivételes tehetségét. A magyar közönsség nem csak a televíziók képernyőjén át követhette Puskás Peti előadásait, hanem élőben is a New Orleans klubban, ahol a többi döntőssel egyetemben nyolc alkalommal is fellépett. Az év során természetesen az egész ország láthatta őt az országos turnék során.

[adsense_id=”1″]

Puskás Peti első, önálló zeneszámát a rajongói Győrben hallgathatták meg először 2006. június 3-án. A szám címe „Lépteid” voltak. Az akkori megasztárosok közül, Puskás Peti volt az egyetlen, aki már az első koncertjén is a saját szerzeményét énekelte. Nem sokkal később, 2006. szeptember 17-én, egy újabb számmal örvendeztette meg a nagyközönséget, amely a Felvonulási téren tartott jótékonysági koncerten hangzott el. A szám címe „Útfélen” volt és Puskás Peti nagylemezének egyik dala.

Puskás Peti és zenész barátai 2006 folyamán az első nagylemez munkálataival foglalkoztak, majd decemberben kezdődtek meg a stúdió munkálatok. A nagylemez 2007. február 26-án debütált „A lemez” címmel. Peti nem csak a nagylemez zeneszámait énekelte fel a nagylemezre, hanem maga írta szövegek és a dallamok egy részét is. Külön érdekessége a nagylemeznek, hogy egy-egy zeneszámban roma-ragga betétek is hallhatóak. Ugyanezen a nagylemezen kapott helyet a „Hallgass magadra” című pályázat díjnyertes dala is.

Puskás Peti első videoklipjét február elején forgatta le a „Bébi” című számához. A saját forgatókönyv alapján készült videoklip február közepén debütált a VIVA tévécsatornán. Az első videoklipet további kettő követte. Az egyik a Piramis együttes „Ha volna két életem” című dal feldolgozása, a másik pedig a „Hallgató” című számhoz készült. Akárcsak az első videoklip, ez utóbbiak is Puskás Peti saját forgatókönyve alapján készültek, saját stábbal, saját rendezésben. A videoklipeket egy exkluzív mozis klippremier alkalmával mutatták be először az Odeon-Lloyd moziban október 14-én.

A 2009-es év további sikereket hozott Puskás Peti karrierjében, hiszen újfent jelölték a a „VIVA Comet” díjra, mint a „Legjobb férfi előadó”, illetve a „Legjobb videoklip” díjra az „Állítsuk meg a világot” című videoklippért. Ez utóbbi kategóriában Peti vitte el a Comet-gömböt. Ugyanezen év júliusában a „Fura figurák” című dalához, Peti leforgatja az ötödik videoklipjét is.

Augusztusban Puskás Peti is részt vett előadóként a Freddie Mercury emlékkoncerten, a Margit-szigeti Szabadtéri Színpadon. Az „Egy bohém rapszódiája” című koncerten Puskás Peti alakította Freddie Mercury-t fiatalabb korában.

Mind ezidáig, Puskás Petinek egy stúdió albuma jelent meg 2007-ben, amely a MAHASZ Top40-es listáján a 21. legmagasabb helyezést érte el. Peti hat dalához készült ezidáig videoklipp, mégpedig a „Bébi”-hez, a „Ha volna két életem”-hez, a „Hallgató”-hoz, az „Állítsuk meg a világot”-hoz, a „Fura figurák”-hoz és a „Léggömb”-höz.

Természetesen Puskás Peti más neves előadók videoklipjeiben is feltűnik, mint például Tóth Vera „Vágyok rád” című klipjében, illetve a „Tiszta fejjel” koncert videoklipjében. 2010-ben szerepel a VIVA Allstars Comet „Ha zene szól” című klipben is.

Puskás Peti - Megasztár 3

Puskás Peti - Megasztár 3

Puskás Peti neve nem csak a Megasztár 3 és énekesi munkássága nyomán ismert a nagyközönség előtt, hiszen számos színházi és televíziós műsorban is szerepet kapott.

2006 nyarán került bemutatásra az „56 csepp vér” című musical amely Horváth Péter és Mihály Tamás műve. Ebben kapta meg Genya szerepét Puskás Péter. A musical ősbemutatójára október 19-én és 22.-én került sor az Arénában. Itt, Puskás Peti olyan nagy nevek mellett léphetett színpadra mint Kaszás Attila, Miller Lajos, Miller Zoltán, vagy Keresztes Ildikó. A musicalből film is is készült, amelynek alapjául az Arénában felvett anyag szolgált. Ezt követően a hang és a videó anyag CD illetve DVD-n is megjelent.

Puskás Peti karrierje a színi előadások során is egyre jobban ível felfelé, ezt pedig mi sem bizonyíthatja jobban, mint az, hogy egyre jelentősebb szerepeket kap. A „Jóban rosszban” tévésorozatban ő alakítja egy egész évad során „Svéd” karakterét.

2007. augusztusában került előadása Román-Czomba zenés-táncos történelmi színdarabja a „Szent István – Egy ország születése”, amelyben Peti alakítja Imre herceg karakterét. A színi előadást az „m1” TV-csatorna élőben közvetítette a Hősök teréről.

Peti még ebben az évben lehetőséget kapott, hogy újfent megcsillogtathassa tehetségét a szolnoki Szigligeti Színházban, ahol az „Oliver!” című musical-ben „Dörzsölt”-et alakítja. Szintén a szolnoki színház előadásában láthattuk a szilveszteri gálaműsorban, a Duna TV-n, Puskás Petit, aki ezen is részt vett.

Egy további, jól ismert mozifilmben is feltűnik Puskás Peti, mint például Tímár Péter játékfilmjében a „Casting minden”-ben, nem kisebb nevek szereplésével, mint Kern András vagy Oláh Ibolya. Az említett mozi produkció premierjére 2008. januárjában került sor a Corvin moziban. A film országos szinten komoly sikert könyvelhetett el, a filmben elhangzott betétdalok még CD-n is megjelentek.

Természetesen a színpadok deszkáin sem kell nélkülöznünk Puskás Péter ragyogó személyiségét, hiszen a nyári szünetben József szerepét játszotta a „József és a színes, szélesvásznú álomkabát” című musical-ban.

A nagy sikerű „A padlás” című musical-ben is feltűnik 2008. novemberében Puskás Péter, mégpedig „Rádiós” szerepében. A színjátékra Kecskeméten, a Katona József színházban került sor.

Mindezek fényében nem csoda, hogy Puskás Peti számos díj és elismerés tulajdonosa lett, mint például 2009-ben az „Évad hangja” vagy a VIVA Comet „legjobb videoklip” díjnak.