Király Viktor a Megasztár 4 győztese

Posted: 3rd június 2011 by Megasztár in Korábbi szériák

Király Viktort a Megasztár 4. kiadásának győzteseként ismeri Magyarország. Ő volt 2008-ban „Az év hangja” is.
Viktor 1984. mácius 29-én született, majd egészen 16 éves koráig az Egyesült Államokban élt. A család 1999-ben döntött úgy, hogy Király Viktor édesanyjának kívánságára Magyarországra költözik egy rövid időre. Eredetileg úgy tervezték, hogy mindössze egyetlen évet töltenek el nálunk, ám a család végül annyira megkedvelte hazánkat, hogy véglegesen itt maradtak.

[adsense_id=”1″]

Király Viktor már egészen fiatal korától kezdve zenél, már 10-11 évesen dobolni tanul édesapjától és zongora órákra is jár. Barátaival és iker testvérével még zenekart is alapítottak. Viktornak jelenleg is van egy zenekara, a 2008-ban alapított „Face to Face”, amely a funk-soul-pop irányzatot képviseli. Egyébként a magyar nagyközönség számára Viktor ikertestvére egyáltalán nem ismeretlen, ő Király Linda, aki a testvére zenei karrierjét nagyban elősegítette.

2008-ban indult útjára a Megasztár 4. kiadása. Akkoriban a Megasztárra rekord számú jelentkező nevezett be, nagyjából tízezer. Közöttük volt Király Viktor is, aki adásról-adásra lenyűgözte a közönséget és a zsűrit, végül pedig győztesen került ki!

Király Viktor első, bemutatkozó albuma 2009-ben jelent meg. A album címe „Király Viktor” volt, amelynek piacra kerülését óriási rajongói és szakmai érdeklődés előzött meg. A korong megjelenését követően, az egyik dal a „Forgószél” került rádiós sugárzásra, amely 2009 nyarára a legnagyobb hazai sláger lett.

Király Viktor Megasztár 4

Király Viktor a Megasztár 4 győztese

Király Viktor legismertebb videoklipje 2010-ben lett kész, ennek címe „Ha arra indulsz” lett, amelynek egy angol nyelvű változata is lett, a „Have I Told You”. Szintén 2010-ben került a boltokba Király Viktor második önálló albuma a „Solo”. A korongon tíz angol nyelvű szám kapott helyett, közöttük a nagy sikerű címadó dal is. Ebből a számból természetesen videoklip is készült, amely a legtöbb jelentős slágerlistán az első helyen szerepelt, így természetesen a MAHASZ listáin is. A „Solo” című dalra külföld is felfigyelt, így például Bulgáriában 27 rádióadó tűzte műsorára, de olasz és német adók is sugározni kezdték.