Bartók Eszter

Posted: 4th június 2011 by Megasztár in Korábbi szériák
Tags:

Bartók Eszter nevét az ország a Megasztár 2004-es kiadása nyomán ismerhette meg. Ebben a tehetségkutató műsorban hangzott el az „Elefántos dal” című zeneszám is, amelyből azonnal sláger lett, így a kereskedelmi rádióadók is sűrűn játszották. A Megasztár döntőjében a zsűri egyöntetűen elismerte Bartók Eszter tehetségét.

[adsense_id=”1″]

A Megasztár 2-t követően, 2006 tavaszán adhatta ki Eszti első szólólemezét a Tom-Tom Records jóvoltából, „Beszállókártya” címmel. Ebből a nagylemezből két kislemez is készült, amelyeken a „Félhomályból” és az „Elég ha érzed” dalok kaptak helyet.

Bartók Eszti „Gólyalábon áll az idő” című szerzeménye lett az egyik betétdala a szintén 2006-ban készült „Fej vagy írás” című filmnek.

Amint Eszti kiadta nagylemezét, lemezbemutató koncertet adott 2006. december 10-én az A38-as hajón. Itt Bartók Eszter mellett fellépett Caramel, Herrer Klára és Bársony Bálint is. Az énekeseket a Modern Art Orchestra és a Szörp zenekar kísérte.
Bartók Eszter második szólóalbuma 2007. november 10-én került a boltokba „Indigo” címen. Ezen a korongon is kizárólag Eszti dalai szerepelnek és az első nagylemezhez hasonlóan ebből is két kislemez készült. Az egyiken az „Üvegvilág”, a másikon pedig a „Repülnek a gondok” című dalok hallhatóak.

Bartók Eszter - Megasztár 2

Bartók Eszter - Megasztár 2

Bartók Eszter 2008-ban lett tagja a „Hangfestők” triónak, amely 2008-2009 között számos európai országban is föllépett, mint például Spanyolország, Franciaország, de eljutottak Brüsszelbe is. Ez idő alatt, itthon Bartók Eszti számos jelölést és díjat kapott. Többek között a „Viva Comet” legjobb női előadójának jelölték, a Cosmopolitan-től pedig elnyerte a „Te vagy a legjobb” díjat. 2009-ben a Fonogram „Az év dala” díjra is jelölték, valamint a „Glamour” díjára is jelölést kapott mint a „Legjobban öltözött nő”.

Természetesen a 2008-as évet megelőző időben sem volt hiány elismerésekből és jelölésekből, hiszen Bartók Eszti még 2006-ban megkapta a színvonalas Emerton-díjat mint „Az év felfedezettje”. 2007-ben nagyon sok jelölést kapott, így a Viva Comet „Legjobb női előadó” jelölése mellett a Fonogram díj „Az év hazai popalbuma” és a Bravo Ottó díj „Legjobb női előadó” díjakra is jelölték.

Jelenleg Bartók Eszti harmadik nagylemezén dolgozik és ezzel párhuzamosan koncertezik és dolgozik a második diplomamunkáján is!