Megasztár 5

By Megasztár
Megasztár 5 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Megasztárt 5 azaz a 2010-ben szervezett tehetségkutató, épp olyan színes volt mint az előzőek. A csapatot rengeteg tehetséges fiatal alkotta.  A zsűri az előző, 4. szériából jól ismert személyekből állt, köztük Eszenyi Enikő, Friderikusz Sándor, Mester Tamás és Presser Gábor is. A bírák, mint mindig nagyon szigorú szemmel nézték a fiatal és idősebb megasztár életre vágyókat. Ez bizonyos szempontból érthető is, hiszen kizárólag az ő felelősségük az is, hogy kik kerülnek be a végső nagy fináléba.

Az előválogatásokat, mint ahogy az előző szériáknál megszokhattuk, felvételről közvetítette a csatorna, mert a rengeteg produkció leadása egyrészt unalmas lett volna, másrészt nem a mi feladatunk volt ennél a fázisnál eldönteni, hogy ki legyen az, akit a következő héten is látni, hallani szerettünk volna!

Tehát a több hétig zajló meghallgatások után egy elődöntőt szerveztek a továbbjutóknak, akik egy szállodában készülhettek fel a szervezők által meghatározott dalból. Ebben a részben párt alkotva, duettben kellett a szóló énekeseknek produkálniuk, mert kettőjük közül csak az egyik tehetséget tudta ismét egy magasabb szintre juttatni a négy bíra. Természetesen ebben a szériában is voltak vigaszágasok, akik közül egy a nézői szavazatok alapján bekerülhetett a nagy élő showba. Ez a személy nem más volt jelen esetben, mint Tolvai Renáta, aki később meg is nyerte a versenyt.

A hangok csatája után, azok a személyek, akik tovább jutottak a középdöntőbe és péntek esténként szórakoztathatták a közönséget beköltöztek a megasztár házba és minden szakmai segítséget megkapva készülhettek a hetente jelentkező élő műsorra, melynek két házigazdája Till Attila és Liptai Klaudia volt.

A két páros egyszerűen verhetetlen az élő műsorvezetésben. Annyira összhangban vannak és úgy tudják egymást segíteni, hogy azt a néző észre sem veszi. Humoruk, a versenyzőkkel kialakított kapcsolatuk és olykor gyermeki izgalmuk, mind sokkal személyesebbé, átélhetőbbét tette a versenyt a tv előtt ülők számára is.

A stúdió változott az előző évadhoz képest. Egy olyan körszínpadot alakítottak ki, melyen végig tudnak sétálni az énekesek egészen a zsűriig és a lihegőnek mondott pihetőig. Másik újdonság volt az is, hogy teljesen bekamerázták a stúdió egyes területeit, így aki a reklám alatt is szerette volna kedvenceit nézni, az megtehette az internet segítségével.

De kanyarodjunk vissza az énekesekhez. A színvonal nagyon magas volt, szinte mindegyikőjük egytől-egyik kiváló hangi adottságokkal rendelkezett és azt kell mondani sokszor a nézői szimpátia döntött arról, hogy ki megy tovább és kinek tér véget a verseny. Sajnos ezek a szubjektív dolgok néha igazságtalannak tűnnek, de azt kell mondani az eddigi nyertesek közül még senki sem vallott szényent és a legjobb tudása szerint próbált eleget tenni a nézői bizalomnak.

Ebben a szériában nagy esélyesnek tartották Szíj Melindát, aki végül a döntő előtt hagyta el a csatateret, melynek az is volt az oka, hogy nem bírta a lelki megpróbáltatásokat. Ennek következtében Kökény Attila és Tolvai Renáta küzdött a fődíjért és a Megasztár címért. Végül nagyon szoros és izgalmas versenyben a fiatal romániai lány került ki győztesen.

 

Olvasson további szériákról:

Comments are closed.