Megasztár 1

By Megasztár

Az első Megasztár 2003-ban debütált hazánkban. A tehetségkutató merőben újat hozott a zenei tehetségkutatók világában, melynek célja az, hogy lehetőséget adjon azoknak a tehetségeknek, akik egyébként nem tudnának érvényesülni a hazai zenei életben. Nagyon nagy hangsúlyt kap az is, hogy a műsor nyertese élőben is képes legyen énekelni és valódi produkciót prezentálni.

[adsense_id=”1″]

Az énekeseket kutató valóságshow nagy nézettsége és a tehetséges, valamint kevésbé tehetséges énekesek népszerűsége is páratlan volt az eddigi hazai média világába. Rengeteg szereplő jelentetett meg külön lemezt vagy tűnt fel egy-egy dal erejéig.

A műsorvezetők és a zsűritagok is nagymértékben emelték a Megasztár fényét. Soma, Presser Gábor, Bakács Tibor és Pély Barna, mindannyian neves művészek a szakmában. Ők négyen teljhatalommal döntöttek a valós vagy vélt énekesi vénával megáldott jelentkezők közül egészen az élő adásig. Sokszor keményen bíráltak, valamikor pedig elolvadva hallgatták a dalokat.

A házigazda Liptai Klaudia és Till Attila, akik humorukkal, lélekjelenlétükkel szintén nagyon sokat tettek a Megasztár sikere érdekében.

A műsor felépítése sokban hasonlított a Pop Idol által kialakított rendszerre. Ennek értelmében az első lépés a Casting, mely során a jelentkezők megmutathatták tehetségüket a nagyérdemű zsűri előtt, majd ha zöld utat kaptak, akkor következhetett az elődöntő. Itt 10-es csoportokat alkotva versenyeztek egymás ellen, de itt nem saját nótával szálltak már ringbe, hanem egy meghatározott nótával kellett helyt állniuk. Aki innen tovább ment az már benn volt az élő showban, de voltak vigaszágasok is akik a nézők szavazatai alapján léphettek a következő lépcsőfokra.

Aztán az élő adásokban a zsűri szerepe megváltozott. Míg egészen idáig az Ő kezükben volt a továbbjuttatás és a döntés joga, addig itt a szavazatok mentették meg a versenyzőket. Az énekesek kódjaira leadott voksok alapján az esett ki a versenyből, aki a legkevesebbet kapta. A nyertes pedig nem más, mint Tóth Vera lett.

Az énekesnő mai napig nagyon keresett a szakmában és az elmúlt évek során több lemezt és videoklippet adott ki.

Egy szerelem is szövődött, mégpedig Pély Barna és Dorina a bohókás énekesnő között!

Összességében a műsor 40%-os nézettséggel zárta a szériát.

 

Olvasson további szériákról: