Megsztár 1: Tóth Vera a befutó

Posted: 7th június 2011 by Megasztár in Korábbi szériák
Tags:

A Megasztár első kiadásának győztese Tóth Vera volt, aki kitartásával, szorgalmával és nem utolsó sorban kivételes énekhangjával végigküzdötte magát a válogatástól, az elődöntők során át egészen a döntőig, amely meghozta számára a sikert! Ellentétben sok más sztárral, Tóth Vera személyiségét nem változtatta meg a hírnév és a csillogás. Ez az, amiért rajongói mind a mai napig szeretik…

[adsense_id=”1″]

Tóth Veronika Tapolcán látta meg a napvilágot 1985. március 3-án. Már gyermekkorában is komoly érdeklődést mutatott a zene és az éneklés iránt, ám képességeit csak 16 éves korától kezdve fejlesztette tudatosan. Fiatal korában több musical színdarabban is megmutathatta kivételes tehetségét egy musical társulat tagjaként. Ezek a fellépések sajnos nem hoztak a szerény lány számára áttörő sikert, ugyanis erre egészen 2004-ig várnia kellett. Ebben az évben nevezett be a Megasztár 1. kiadásába. Vera számára meglepetést jelentett, hogy végül bejutott a döntőbe, az első 12 legjobb előadó közé és egy egész ország neki drukkolt. A Megasztár döntőjében végül az első helyen végzett, sőt őt választották az „Év Hangjának” is.

Tóth Vera Megasztár 1

Megasztár 1: Tóth Vera a befutó

A Megasztár döntőjével kezdve Tóth Vera énekesi pályafutása kedvező fordulatot vett, hiszen elkészíthette saját lemezét is, amely 2004. szeptemberében került kiadásra „Ébren álmodom” címen. Ezen az albumon jelent meg a „Nem baj, hogy semmi nem jön könnyen” című száma, amelyhez egy videoklip is készült. Vera első lemeze a lemezeladások csúcsán volt, akárcsak az énekesnő népszerűsége. Ezt követően, 2005. tavaszán Tóth Vera lemezbemutató turnéjával járta az országot és számos koncertet adott. Alig fejezte be koncertsorozatát máris a következő albumán kezdett el dolgozni, melynek címe a „Valami más” lett. A második albuma 2006-ban került az üzletek polcaira. Természetesen a Megasztár további kiadásokkal jelentkezett, új sztárokkal, ám Tóth Vera népszerűsége mit sem csökkent, így Vera kiadta a harmadik albumát is 2008-ban „Tóth Vera” cím alatt. Ez az album már sokkal felnőttesebb hangvételű mint korábbi albumai.

Tóth Vera legutóbbi lemezén található a „Boldogtalan” című szám, amely a Viva Chart első helyén végzett.