Fekete Dávid

Posted: 2nd június 2011 by Megasztár in Korábbi szériák

Fekete Dávidot a Megasztár 4. második helyezettjeként ismerhette meg az ország. Az ifjú előadó rajongói ösztönzésére a verseny után is folytatta az éneklést, 2009-ben pedig megjelent első szólóalbuma.

[adsense_id=”1″]

Fekete Dávid Győrben látta meg a napvilágot 1986-ban, öt féltestvére van. Mai napig hálás édesanyjának azért a sok bíztatásért és támogatásért, mely tizenötéves kora óta a zenei pálya irányába terelte. Gór Nagy Mária Színitanodájában tanult, a musical a kedvenc műfaja. 2004-ben a Megasztár 4. részébe jelentkezett, a selejtezőkön és az elődöntökön is könnyen vette az akadályokat. A döntőben Király Viktor volt az ellenfele, akinek végül sikerült legyőznie Dávidot. A második hely is elég volt viszont a népszerűséghez, hiszen Dávidot Friderikusz Sándor mellett rajongók tömege buzdította, hogy ne hagyja abba az éneklést.

Fekete Dávid - Megasztár 4

Fekete Dávid - Megasztár 4

A döntőben elhangzott dalok címet viselte a 2009. február 27-én megjelent albuma, olyan klasszikus musical dalokkal, mint a Fényév távolság, a Fény, az I Got Life vagy a Lehetsz király. Dávid ezután egyre több felkérést kapott, sőt Eszenyi Enikő estjének is sztárvendége volt.

Első önálló lemeze, a Kell, hogy itt legyél, 2009 májusában került a boltokba, már saját szerzeményekkel. Első videoklipjét, mely a VIVA slágerlistáján is szerepelt, az Új élet vár című számból készítették 2009 júliusában.

Albumai:
– 2009. A döntőben elhangzott dalok
– 2009. Kell, hogy itt legyél

A fiatal énekes pedig továbbra is keményen dolgozik azért, hogy minél többen ismerhessék el munkásságát.