Hien – Megasztár 4

Posted: 1st június 2011 by Megasztár in Korábbi szériák

A vietnami származású magyar énekesnő Nguyen Thanh Hien néven született 1994. március 6-án. Sopronban a Lackner Kristóf Általános Iskolába járt 2000-2006-ig, ahol zongorázni, hegedülni és énekelni tanult. 2006-2009-ig a soproni Széchenyi István Gimnáziumban tanult, de családja úgy döntött, zenei pályafutásának jót tesz, ha Budapestre költöznek, ezért a középiskolát az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskolában fejezte be.

[adsense_id=”1″]

Zene karrierjét hatévesen kezdte, már ekkor sikerrel lépett fel közönség előtt. Hegedülni és zongorázni gyermekkorától tanul, ahogy mondta, a zene a legfontosabb az életében. Leginkább az EastCoast hip-hop R&B stílusokat kedveli. Kedvenc előadói Rihanna, Christina Aguilera és Beyoncé.

A Megasztárba 4-be 2008-ban jelentkezett. A válogatókon lenyűgözte a zsűrit, így jutott be a legjobb 15 közé és léphetett fel élő adásban. Végül a zsűri az 5. döntőből nem engedte tovább, 6. lett a versenyen.
A Megasztár után a Tom-Tom Records szerződtette le.

Hien - Megasztár 4

Hien - Megasztár 4

Első klipje, a Túl Szép, 2009. július 22-én jelent meg és a következő évben VIVA Comet-díjat nyert.
Második videója, a Játék az egész, melyet lemezének címadó dalából forgattak. Szövege Mester Tamás munkája.
2011-ben tért vissza a zenei életbe az angol nyelven írt Not Livin’ In Yesterday című dallal.

2010-ben Hien szüleit embercsempészet vádjával letartóztatták. Az ügy jelenleg fel van függesztve.
Hien hobbija a hip-hop tánc és a fotózás, emellett szabadidejében szívesen találkozik barátaival. Imádja az állatokat, egy kutyája és több macskája van.