Bencsik Tamara

Posted: 2nd június 2011 by Megasztár in Korábbi szériák

Bencsik Tamara a szerbiai Szabadkán született 1987-ben. A zene már gyermekkorában hatalmába kerítette, 12 évesen kezdett énekelni. Középiskolai tanulmányait zenei iskolában folytatta. Az érettségit követően önállóan, autodidakta módon képezte magát tovább ezen a vonalon.

[adsense_id=”1″]

Első zenekara a Hangulat együttes volt, akikhez 13 évesen csatlakozott, de mindössze másfél évig zenéltek együtt. Ezt követően vajdasági fesztiválokon lépett fel szólóénekesként, a közönség mindig nagy örömmel fogadta.

Pályájának fordulópontját a 2006-os év jelentette, amikor a Balkán Express-hez jelentkezett énekesnőnek barátnőjével együtt. Az egyik feltétel a szerb és a magyar nyelvtudás volt. Tamara megfelelt a kritériumoknak, barátnőjével sikerrel szerepeltek a válogatón, mindketten csatlakozhattak az együtteshez.

Bencsik Tamara - Megasztár 4

Bencsik Tamara - Megasztár 4

2008-ban Tamara nagy lépésre szánta el magát, jelentkezett a Megasztár 4. részébe. Eszenyi Enikő, Friderikusz Sándor, Mester Tamás és Fenyő Miklós zsűrizésével sikerült bejutnia a legjobb öt közé, így a szombatonkénti élő adásban csillogtathatta meg hangját és kivételes előadói stílusát.

A hatodik döntőben alulmaradt Tóth Lüszivel szemben, annak ellenére, hogy éppen azon az estén nyújtotta a legjobb teljesítményt. A női versenyzők közül ő jutott legtovább.
Ekkoriban röppentek fel a hírek Tamara és Király Viktor állítólagos kapcsolatáról, de mint később kiderült, ezek csak alaptalan pletykák voltak.

Bencsik Tamara kedvencei:
– szín: fekete, kék, rózsaszín
– dal: Mariah Carey: My All
– film: Millió dolláros baby, Kaszinó
– hobbi: horgászás, biciklizés
– étel: bableves és raguleves, ahogyan anyukája főzi
– ital: ásványvíz
– példaképek: Rúzsa Magdi, Celine Dion, Whitney Houston, Mariah Carey

Néhány érdekesség Bencsik Tamaráról:
– Szerelemgyerek, születésekor édesapja 56 éves volt.
– Zeneiskolában tanult.
– Dér Heni és Tamara a legjobb barátnők.
– Évek óta Budapesten él.
– Együttese, a Balkán Express magyar nyelven autentikus szerb zenét jászik.
– Francia bulldogját Orlandonak hívják.
– Fent van az IWIW-en.