Tovább gyűrűzik az Eurovíziós Dalfesztivál első hazai elődöntője körüli botrány. Míg Kállay-Suanders Andrásnak egy hibás kontrollfülhallgatóval kellett megküzdenie, addig Bencsik Tamara és Kökény Attila arra panaszkodtak, hogy a meghibásodott rendszer miatt a nézők egyszerűen nem tudták elküldeni rájuk leadott szavazataikat. Attila azonban mégis a zsűri értékelésén akadt ki leginkább.

[adsense_id=”1″]

Az Új Ásznak adott interjújában elmondta, hogy nem szokott azon gondolkodni, hogy mi lett volna, ha nem így történnek a dolgok. De a zsűri véleményét már nem tudja ilyen könnyen feldolgozni. Értetlenül áll az előtt, hogy miért válogatták be őket a legjobb 20 dal közé, ha az értékelésnél mégis azt mondták, ez a produkció nem üti meg az Eurovízió mércéjét. Ha nem engedik túl a selejtezőkön, megkímélhették volna őket a nyilvános leégéstől.

Eurovíziós Dalfesztivál 2012

Eurovíziós Dalfesztivál 2012 botrány

Nem csak Kökény Attila, hanem Kállay-Saunders András sem tartotta magában dühét. Ő a Facebookon pakolt ki. Az énekes képtelen megérteni, hogy miért nem ismételhette meg dalát, mikor nem működött a fülhallgatója és más előadónak megadták ezt a lehetőséget. Mielőtt András színpadra lépett volna, már tudta, hogy technikai problémák vannak. Próbálta jelezni a stábtagoknak, hogy semmit nem hall, de nem segítették ki az énekest. Kállay-Saunders szerint az ő dala ennél sokkal többre hivatott és bár nem az a panaszkodó típus, de ezt most nagyon igazságtalannak érzi.

Beküldte: Iza Bella