Kell egyáltalán kutyaiskolába vinni az ebet? Csak felesleges pénzkidobás, nem? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Vannak, akik fontosnak tartják kutyaiskolába vinni az állatot, míg mások úgy vélik ez csak idő pocsékolás, hiszen a legalapvetőbb vezényszavakra adott helyes válaszokat, viselkedést akár otthoni körülmények között is meg lehet tanítani. Teljesen felesleges ezért kutyaiskolába menni, mivel ez ablakon kidobott pénznek minősül. Valóban így van?

Kutyaiskola hatalmas segítséget adhat a gazdiknak, hogy úgy mond egyszerűbben szót értsenek házi kedvencükkel. Bizonyos fajtákkal, viselkedési problémákkal küzdő ebekkel nem könnyű bánni. Ekkor jól jön egy szakértő segítsége. Emellett a mai rohanó világunkban sokak számára jelent problémát az állat tanítgatása. Ha komolyan gondoljuk, hogy otthon tanítjuk az állatot, akkor következetességre van szükség, vagyis rendszeresen sort kell kerítenünk a kutyával való foglalkozásra. Márpedig ez sok esetben nem jön össze. A kutyaiskola ad egyfajta rendszert, lehet vele előre tervezni és nem kell attól tartani, hogy a lustaság vagy kedvetlenség miatt kimarad egy alkalom. Ezenkívül a kutyák ellenőrzött környezetben sajátítanak el új ismereteket. Márpedig bizonyos fajták esetében ez rendkívül sokat számít.

A sokféle fajtájú kutya és a gazdik hozzájárulnak a szocializációhoz is. Nagyon nem mindegy, hogy az állat mennyire tolerál a környezetében más állatokat és embereket. Rendkívül kellemetlen, ha rettegünk elmenni kedvencünkkel sétálni, mert agresszívan reagál más kutyák láttán vagy akár megugat minden embert, akit meglát, akkor mindenképp jól jön egy szakember segítsége, hiszen valószínűleg az állat rosszul szocializált. A kutyaiskolában nem csupán az alapgyakorlatokat tanulja meg az állat, hanem ennél jóval több előnye származik belőle. Az akelakutyaiskola.hu weboldalon bővebb információk is találhatók a témában.

Comments are closed.