Villámhárító, mint megbízható módszer

Posted: 23rd június 2023 by Megasztár in Egyebek
Villámhárító, mint megbízható módszer bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Számos háztartásban elhangzott már az a mondat, hogy „jön a vihar, húzzuk ki az elektromos készülékeket a konnektorból!”. Sajnos ez egyáltalán nem biztos módszer, ugyanis ettől függetlenül könnyen kialakulhat lakástűz.

Villámhárító rendszer a fizika törvényei alapján működik. Ez az egyetlen biztos módszer, mely megvéd a villámcsapással szemben. Kiépítéséhez szakemberre van szükség, ugyanis ezt jogszabály írja elő, ráadásul csak így lehet biztonságos a rendszer. A megelőzés minden esetben szerencsésebb, mint utólag gondoskodni a károkról. A fentebb említett elektronikus készülékek dugaljának kihúzása a konnektorból többek közt azért sem túl előnyös, mert manapság már nem egy két készülék található meg a házban, hanem akár több tucat, Ez pedig rengeteg időt vesz igénybe. Habár ezzel a módszerrel talán megóvhatnánk a készülékeket, viszont, ha a tetőbe belecsap a villám, akkor semmi akadálya nincs, hogy a teljes tető kigyulladjon. A villám alapvetően egy elektromos gázkisülés, mely a talaj és a felhők között jön létre.

A villámcsapásnak főleg a különálló, sokemeletes épületek vannak kitéve, azonban ez nem azt jelenti, hogy a sűrűn beépített családi házas részeken lévők nyugodtan hátra dőlhetnek. A villámhárító rendszer megakadályozza, hogy az épületben kár keletkezzen. A rendszer általában egy vagy pedig több fémcsőből, valamint drótból áll. Ezek a tetőről egészen a földig futnak, ezáltal levezetve a magas feszültségű áramot. Az épület fölött vagy annak tetején elhelyezett villámhárító rombusz segít a villámlás okozta tűz megelőzésében. Akár társasházról, ipari ingatlanról vagy családi házról van szó, a villámhárító rendszer felszerelése elengedhetetlen, ha családja és értékei biztonsága fontos. A villamharito.com weboldalon bővebb információkat is megtudhat!

Comments are closed.