Megasztár 2: Caramel győzött

Posted: 4th június 2011 by Megasztár in Korábbi szériák

Molnár Ferenc „Caramel” Szolnokon született 1982. február 1-én. Caramel, a TV2 Megasztár című műsorában vált ismerté, mivel a tehetségkutató második szériájának ő lett a győztese, sőt egy alkalommal a Fonogram-díjat is elnyerte.

[adsense_id=”1″]

Caramel 16 és fél éves koráig Törökszentmiklóson élt a 3 testvérével, az édesanyjával és a nevelőapjával. A sikeres énekes élete egy tragikus baleset miatt változott meg, amikor is elvesztette öccsét, aki egy autóbaleset áldozata lett, a szülei kapcsolata pedig tönkrement. Caramel 1999-ben, 17 évesen úgy döntött, hogy elköltözik a szülői házból és egyedül próbál szerencsét. Ez nem volt mindig könnyű számára, mivel munkája csak néha-néha akadt és nagyja részt akkor is nehéz fizikai munkát végzett.

Ebben az időszakban jelentkeztek a hátproblémái. Ekkor derült ki, hogy porckorongsérve van, ami miatt meg is kellett műteni. A Megasztár 1. szériáját csak a kórházi ágyából kísérhette figyelemmel, de akkoriban nevezni sem akart rá, mivel úgy gondolta, hogy egy sztárcsapatot akarnak összeállítani. A híres énekes már jó ideje foglalkozott a zenéléssel és sok saját szerzeménye is volt, amelyekkel végigjárta a nagyobb kiadókat, de mindenhol elutasították. Volt olyan is, ahol azt tanácsolták, inkább írjon egy könyvet. A Caramel becenevet az egyik barátjától kapta, bár akkoriban még egyikőjük sem gondolta, hogy valaha ezen a néven lesz sikeres énekes.

Caramel 2004. őszén adta be a jelentkezési lapját a Megasztár 2. szériájába. Az énekes már a műsor elején nagyon népszerű lett, amely annak is köszönhető volt, hogy a rádiókban is felcsendült a dala. Időközben kiújúlt a gerincsérve, emiatt csak keveset táncolhatott.

2005. április 30-a nagy nap volt Caramel számára, mivel 12 ezer embernek énekelhetett a Papp László Arénában. A Megasztár győztese Palcsó Tamással méretett meg, amikor a szavazók 60%-a Caramel mellett tette le a voksát, így ő lett a győztes, aki nem csak első lemezét készíthette el, de egy lakást és egy autót is kapott. Az eredményhirdetést követően a „Szállok a dallal” című számot énekelte el a közönségnek. A dal még angolul is nagy siker volt, hiszen Amerikában is sokak kedvence lett és felkerült Walter Belcher lemezére is.

2005. során jelent meg „A döntőkben elhangzott dalok” címmel Caramel első lemeze, amelyen azok a sikeres dalok voltak hallhatóak, amelyeket a Megasztár döntőjében énekelt. Ebben az évben megjelent első önálló albuma is, amelynek a címe a „Nyugalomterápia” lett, ezen már a saját dalai is szerepeltek. Egy hét alatt aranylemez lett az album, mára pedig már kétszeres platinalemezzé vált! Két kislemez is megjelent az albumról, a „Szállok a dallal” és a „Várt váratlan” című dalokkal. Caramel a Megasztár 3-ik szériájában is feltűnt, amikor Szabó Eszterrel énekelt duettet.

Caramel Megasztár 2

Megasztár 2: Caramel győzött

Második albuma 2006. során jelent meg, „Újrahangolva” címmel. Ebből az albumból is három kislemez készült, mégpedig a „Mennem kell”, a „Párórára” és a „Te vagy aki kell” című dalokkal.

A Megasztár 4-ik szériájában 2008-ban vendégelőadóként énekelt Caramel Tóth Lüszivel, a fináléban pedig Fekete Dáviddal. Ebben az évben új kislemeze és videóklipje is megjelent a híres énekesnek, amely a „Maradjon így” című dalból készült.

Harmadik önálló albuma 2010. március 12-én jelent meg, amely a „Lélekdonor” címet viseli. Ezen az albumon a „Maradjon így” és a Tóth Lüszivel készült „A dal nem hagy el” című zeneszámok is megtalálhatóak.

Caramel több dalához is készült videoklip, mint például a: „Szállok a dallal”, a  „Várt váratlan”, a „Mennem kell”, a „Páróra”, a „Te vagy aki kell”, a „Maradjon így” és a „Lélekdonor” című ismert dalokhoz.

Az énekes több elismerést és díjat is kapott a 2006-os év alatt. Jelölték a Fonogram díjra a „Nyugalomterápia” című albumával, mint az év hazai legjobb pop albuma, illetve a „Szállok a dallal” című zeneszáma miatt is, az év hazai dala kategóriában. Végül a Fonogram díjat megkapta, mint az év felfedezettje. A Bravo Otto díj különböző kategóriáiban is jelölték, mint a „legjobb hazai énekes”, a „legjobb hazai album” – a „Nyugalomterápia” és a „legjobb hazai klip” – a „Várt váratlan”.

2009-ben is elismerték munkásságát, hiszen a Fonogram díj az év hazai dala kategóriájába is jelölték, Az „Egy elfelejtett dal” című zeneszámával, illetve a Bravo Otto díjára, mint „az év legjobb magyar férfi előadója”. 2011-ben megkapta a Story Ötcsillagos díját!