Az aranykalászos gazda tanfolyam elősegíti szakmai fejlődésünket bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egyre több fiatal dönt úgy, hogy kipróbálja magát a mezőgazdaság területén. Ezt a folyamatot segíti a folyamatos szakemberhiány és persze az ágazatban rejlő lehetőségek is. Ugyanakkor ahhoz, hogy önállóan végezhessünk el komolyabb feladatokat is, nem csak megfelelő végzettségre, de kellő mértékű szakmai tudásra is szükség van.

Az aranykalászos gazda tanfolyam segítségével mindkettőt könnyűszerrel megszerezhetjük. A végzettséget igazoló papír a beiratkozástól számított 2-3 hónapon belül már a kezünkben lehet, ez pedig egyes pályázatok kapcsán is döntő jelentőséggel bírhat. Tudniillik az aranykalászos gazda tanfolyam teljesítésével jogosulttá válunk a célzott hazai, valamint az EU-s pályázatokon való részvételre is. Ennél is fontosabb azonban az, hogy a képzés során megismerkedhetünk azokkal az alapismeretekkel, amelyek a későbbiekben nagy hasznunkra lesznek majd. Előzetesen ugyanis sokan nem is gondolnák, ám a mezőgazdaság egy rendkívül összetett ágazat, ahol minden folyamatnak óriási jelentősége van, hiszen ezek sikeressége egymásra épül.

Ráadásul gyakorta nem elégséges, ha valaki kizárólag a földművelés módszertanában jártas. Az aranykalászos képzés tanrendjében ezért kiemelt szerepet biztosítanak az állattartással és az állattenyésztéssel kapcsolatos ismereteknek is. Ugyanilyen logika mentén szerepel az oktatásban a mezőgazdasági géptan, sőt, még az agrárvállalkozási ismeretek is. Tudniillik az aranykalászos gazda tanfolyam teljesítését követően sokan határoznak úgy, hogy önálló vállalkozásba fognak, nem pedig egy gazdaságban elhelyezkedve szereznek még több tapasztalatot. Jellemzően ilyen szituáció a földvásárlás, illetve öröklés is. Ekkor azonban kardinális jelentőséggel bír, hogy tisztában legyünk a releváns gazdasági kérdésekkel, szerencsére az aranykalászos gazda tanfolyam óráin ezekkel is megismerkedhetünk.

Comments are closed.