Épített vagy szerelt zuhanyzóval járunk jobban?

Posted: 5th november 2023 by Megasztár in Egyebek
Épített vagy szerelt zuhanyzóval járunk jobban? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Vannak, akik a kádakat pártolják, míg mások egyértelműen a zuhanyzót preferálják. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és kétségkívül jobb, ha mindkettő rendelkezésre áll, azonban, ha a zuhanyt vesszük górcső alá, azt is át kell gondolni, hogy épített vagy szerelt darabot szeretnénk a fürdőszobánkba.

Zuhanyzó esetében kétféle alternatíva jöhet számításba. A bolti zuhanykabinokat sokan kedvelik, azonban idővel ezek kapcsán számos probléma merülhet fel. Sokan ekkor arra gondolnak, hogy sikerült az egyetlen selejtes darabot kifogni a vásárlás során, azonban ez nem egészen így van. Sajnos ennél sokkal egyszerűbb a megoldás. A problémát általában az alátámasztás jelenti, mely általános probléma a bolti típusok esetében. Az aljzatot egy vasszerkezet tartja, mely egy vékony rögzítő réteg által van az aljzathoz rögzítve. A vasat tartó láb pedig szintezhető. Itt máris két hibaforrás jelentkezhet. A lábakat szintezett helyzetben, ellenanyával kell rögzíteni, ellenkező esetben, például, ha ezt nem megfelelően végzik el, akkor az anya könnyen meglazulhat. De, akár amiatt is megszűnhet a stabil alátámasztás, mert a vasat az aljzathoz rögzítő réteg elválik.

Sajnos az sem ritka, hogy a tálca alól kifolyik a víz. Sajnos hosszan lehet ecsetelni, hogy a bolti szerelt zuhanyzók esetében milyen hibák fordulhatnak elő. Emiatt sokan inkább az épített zuhanyzókat preferálják, mivel ezeket nem kell beszerelni és kialakításukból adódóan sokkal kisebb esély van a különféle problémák megjelenésére. Az éveket tekintve is sokkal tovább bírja az épített zuhanyzó, mivel nem jönnek elő olyan problémák, mint a vízszigetelhetőség vagy az alátámasztással kapcsolatosan, melyek általánosnak tekinthetők a bolti zuhanyzók esetében. Természetesen bármelyiket választjuk, fontos, hogy a kivitelezést szakemberre bízzuk!

Comments are closed.