Andropauza – férfi klimax, mely sokakat érint

Posted: 9th április 2019 by Megasztár in Egyebek
Andropauza – férfi klimax, mely sokakat érint bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A klimax nem csak a nőket érintő probléma. Ugyanis a változó kor ugyanúgy érinti az erősebbik nemet is, azonban az ő esetükben nem menopauzáról, hanem andropauzáról beszélünk.

Andropauza – férfi klimax során a hormonális működés megváltozik a kor előre haladtával. Leginkább a tesztoszteron szint csökkenése miatt válnak a férfiak érzelmileg instabillá, ez alatt azt értjük, hogy idegesebbek, türelmetlenebbek, agresszívabbak lesznek. Akár csak a nők esetében, úgy a férfiaknál is jelentkezhetnek hőhullámok, csökkenő koncentrációs készség, fejfájás vagy szédülés. Emellett fáradékonyabbak lesznek, romlik a memória és gyakran jelentkezhetnek alvászavarok. Az andropauzának további tünetei az izomtömeg és az izomerő csökkenése. Gyakori ezenfelül a kopaszodás, valamint az ehhez vezető hajhullás. A tesztoszteronhiány következménye lehet a szív – és érrendszeri betegségek előfordulása. Azok a férfiak, akik andropauzán mennek keresztül sokkal nehezebben élik meg a munkahelyükön vagy a családjukban előforduló konfliktusokat.

A férfi klimax is kezelhető, hiszen a tünetek ronthatnak az életminőségen, ebben az esetben pedig jobb orvoshoz fordulni. Tudni kell az andropauzáról, hogy egy átmeneti állapot, azonban nem mindenki éli át ugyanúgy. Vannak, akik jobban megszenvedik ezt az időszakot, éppen ezért az ő esetükben kezelésre van szükség, hogy életminőségükben javulás következzen be. A kezelések közt lehet a gyógyszeres kezelés, a műtéti kezelés, az injekciós kezelés vagy daganatok esetén a sugárkezelés. A klimaxról akkor van szó, ha a tünetek idő előtt jelennek meg. Ha az andropauza következtében életében jelentős változás adódik, azt javasoljuk keresse fel kezelő orvosát és konzultáljon vele.

Comments are closed.