Kuplungtárcsa vásárlása akár már online is

Posted: 13th április 2019 by Megasztár in Egyebek
Kuplungtárcsa vásárlása akár már online is bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Elmondhatjuk, hogy a kuplungtárcsa igen fontos szerepet tölt be egy jármű esetén. Hiszen a legfontosabb feladata, hogy a hajtás rendszer és a sebességváltó közötti kapcsolatot megteremtse.

A kuplungtárcsa könnyen elkophat abban az esetben, ha egy kezdő sofőrrel van dolgunk. Így nagyon fontos a megfelelő karbantartás, hiszen ha elkopik, akkor elkerülhetetlen a kuplung szerkezet felújítása. Amennyiben megbízható és magas minőségű alkatrészeket keress, akkor nálunk a legjobb helyen jár. Mint már említettük a kuplungtárcsa nagyon fontos szerepet tölt be és az autók sebességváltójának egy részét képezi. Amennyiben cserére szorulunk, akkor mindenképp jó megoldásnak tűnik, hogy kevlár kuplungtárcsa beépítése történik meg a kuplung szerkezetbe. Azért is célszerű ezeket választani, mivel a legtöbb kevlár  kuplungtárcsa jóval strapabíróbbnak tűnik, mint a hagyományos változatok. Onnan tudhatjuk, hogy mikor időszerű felújítani egy kuplungot, hogy ha a kuplung fellengése után esetleg megcsúszik, vagy induláskor sivító hangot ad ki. Amely akár sebességváltáskor is jelentkezhet.

Amennyiben a kuplungot illetően kopás jelentkezik, vagy esetleges meghibásodás, akkor sokszor számolnunk kell azzal, hogy a felújítás során nyelestengely csapágy is cserére fog szorulni. Sokszor nem kell egy teljes kuplungszettet megvásárolnunk ahhoz, hogy a kuplungtárcsát kicseréljük. Ugyanis nem feltétlenül jár együtt a kettő kopása, vagy meghibásodása. Vagyis nagyon sokszor meghosszabbíthatjuk a kuplungszett, vagy akár a kuplungtárcsa életét is, ha időben orvosoljuk a problémát. Amely azért is bizonyul jobb választásnak, mivel egy kuplungtárcsa cseréje sokkal költséghatékonyabb megoldásnak bizonyul, mint egy teljes szett cseréje.

Comments are closed.