Motorkerékpár, kerti gép olaj

Posted: 21st szeptember 2019 by Megasztár in Egyebek
Motorkerékpár, kerti gép olaj bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Motorkerékpárba való olaj vásárlása előtt érdemes tisztázni, hogy pontosan milyen motor duruzsol a motorkerékpárban, vagyis kétütemű vagy négyütemű.

Motorkerékpár, kerti gép olaj kedvezményesen az alkatreszek.hu webáruházban! Ahogy már fentebb is említettük, fontos, hogy a motorban kétütemű vagy négyütemű motor van-e. A kétüteműhöz 2T, míg a négyüteműhöz a 4T jelzésű motorkerékpár olaj való. Felmerülhet a kérdés, hogy a robogóba milyen olaj való. Mivel a robogó kétütemű, ezért 2T jelzésű motorolaj való ebbe is. A következő, amit le kell tisztázni, hogy ásványi vagy szintetikus olajra van-e szükség. Erről még a szakemberek közt sincs teljes megértés, mivel egy részük azt mondja, hogy teljesen mindegy, mások amellett érvelnek, hogy az ásványi alapú motorolajokat be kellene tiltani. Részünkről annyit tehetünk hozzá, hogy a nagy teljesítménnyel rendelkező, sportos négyütemű motorokhoz csak és kizárólag a szintetikus olajok ajánlottak, mivel jobban elvezeti a hőt, kevésbé roncsolódik a váltóban, valamint magas a viszkozitása.

Az ember azt gondolhatná, hogy az autóba való olaj kiváló a motorokba is. Holott ez egyáltalán nem így van. Ha végleg kifogyott az olajból, vagyis szükség helyzet áll elő, akkor sem jó ötlet. A motor „nedves” váltójában ugyanaz a motorkerékpárolaj cirkulál, mint a motorban, vagyis kettős feltétel rendszernek felel meg a motor, így az autókba való olaj egyáltalán nem jó. Továbbá a motor magasabb fordulatszámon üzemel, valamint jobban felforrósodnak, mint egy átlagos személyautó motorja. Bővebb információkért és a motorolaj kínálat megtekintéséért látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba. Továbbá a webáruházban elérhetőségeket is találhat, ha bármilyen kérdése adódna.

Comments are closed.