Csontritkulás kezelése nem lehetetlen

Posted: 1st október 2019 by Megasztár in Egyebek
Csontritkulás kezelése nem lehetetlen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A csontritkulást afféle néma járványként is szokás emlegetni, mivel a páciens hosszú ideig tünetmentes, majd több év után kerül felszínre a fájdalmas betegség, amelynek jellemzői közt említhetjük a csont szilárdságának csökkenését, ezáltal a gyakori töréseket, amik lassan gyógyulnak.

Csontritkulás kezelése elsősorban a megelőzésben rejlik. Azonban, ha már diagnosztizálják a betegséget, akkor sem kell elkeseredni, mivel ebben az esetben is lehet tenni a csontvesztés lelassítására. A csontritkulásra hajlamosító tényezők közt találjuk az időskort, a női nemet, a túlzott alkoholfogyasztást, a vékony testalkatot, némely gyógyszereket, a dohányzást, mozgásszegény életmódot és a családi halmozottságot. Abban az esetben, ha már kialakult a csontritkulás, akkor a terápiát általában a gyógyszeres kezelés, gyógytorna és diéta jelentik. A legjobb, ha a megelőzésért tesz, ennek egyik leghatásosabb módja a kalciumban gazdag, tudatos étrend, amit úgy alakít ki a dietetikus, hogy figyelembe veszi a páciens körülményeit, valamint egyéni szükségleteit.

A csontritkulás nem jelenti azt, hogy nincs megoldás. Azonban a fentebb leírtak nem helyettesítik a kezelésre és megelőzésre vonatkozó életmód tanácsadást. Mi a Belvárosi Orvosi Centrum kiváló szakorvosait ajánljuk. A csontritkulásra már fiatalon is érdemes odafigyelni, mivel a megelőzéssel komoly problémáktól tudja megóvni magát. Sokkal egyszerűbb a megelőzés, mint magával a problémával küzdeni. Bővebb információkért látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, ahol elérhetőségeket is találhat. Ne feledje, nincs egyedül a problémával, egy kiváló orvos rengeteg tanácsot tud adni, aminek köszönhetően nagy mértékben javul életminősége.

Comments are closed.