Milyen vezérműszíj és vízpumpa készlet ideális az autóba? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A vezérműszíj és a vízpumpa készlet feladata a hűtővíz keringetése a hűtő és a hengerfej között. Éppen emiatt a hűtőrendszer egyik legfontosabb alkatrésze. A ventilátorral együtt a termosztát vezérli a vezérműszíj és a vízpumpa készlet hatékony működését. Mivel egy nagyon fontos alkatrészről van szó, ezért meghibásodás esetén mielőbb el kell látogatni egy szervizbe.

Vezérműszíj és vízpumpa készlet fontos alkatrész az autóban. Gyakorlatilag enélkül nem működtethető hosszútávon az autó. Összehasonlításként a vezérlés olyan a motor számára, mint a karóra az ember életében. A vezérműszíj és a vízpumpa készlet feladata, hogy gondoskodjanak arról, hogy a motor és az ahhoz kapcsolódó alkatrészek tökéletes összhangban tudjanak üzemelni. A vezérlés szettet jellemzően fogasszíjak, vízpumpák, szimeringek, feszítő- és vezetőgörgők és egyéb kisebb alkatrészek (csavarok, anyák, rugók) alkotják. A vezérműszíjas meghajtás esetében azt kell tudni, hogy a vezetőgörgők és szíjfeszítők garantálják minden üzemállapotban, hogy az autó optimális körülmények közt üzemeljen. Mindezt csúszásmentes, biztonságos vezérlés mellett. A szíjak leginkább szintetikus gumianyagból készülnek, azonban ezek idővel elöregednek, ezért változik az optimális vezérlési idő.

Szélsőséges esetben akár el is szakadhat a vezérműszíj, ezért a cserét nem szabad halogatni, minél előbb sort kell keríteni rá. Az elhasználódásból adódóan a dugattyúban ütni kezdenek a szelepek, így károsodhat a motor, ezért, ha eljön a csere ideje, akkor minél előbb el kell menni egy szervizbe. Ha minél előbb minőségi alkatrészre van szüksége, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba, ahol minőségi alkatrészek széles választékát találja nagyszerű áron!

Comments are closed.