Kereplő hang a motor felől

Posted: 13th január 2021 by Megasztár in Egyebek
Kereplő hang a motor felől bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Használat közben minden autónak van egy megszokott alapzaja. Ha az autó megfelelően működik, akkor ez már gyakorlatilag fel sem tűnik. Sőt, még szívesen is hallgatjuk, ahogy kedvenc kis autónk duruzsol. Viszont, ahogy telik az idő és az alkatrészek kopni kezdenek, az avatatlan fülnek is feltűnnek a nem megszokott, furcsa zajok.

A furcsa, kereplő hangokról ide klikkelve tudhat meg bővebb információkat! Fontos, hogy az autó által kibocsátott hangokra oda figyeljünk, mert a szokásostól eltérő hangok figyelmeztetnek minket, hogy valami nincs rendben. Ha ezeket a hangokat figyelmen kívül hagyjuk, akkor annak idővel meglesz a böjtje és akár komoly költségekkel is járhat a helyre hozatal, amit egy egyszerű tisztítással is meg lehetett volna oldani. Ezek a figyelmeztető hangok a legkülönfélébbek lehetnek. Például kattogás, csörgés, kalapálás, csattogás, kereplés vagy kerregés. Gyakran nem könnyű megállapítani, hogy mi is okozza pontosan a problémát, sőt magát a hangforrást is nehéz szavakkal leírni. Ha sikerül, akkor sokkal könnyebb rálelni a hiba forrására és nem kell találomra keresni a hibát, ezáltal akár szétszerelve az autót.

A kereplő hang hátterében általában a hidraulikus szelepemelő vagy a hidrotőke meghibásodása áll. Ha valóban ez a probléma nem feltétlenül kell rögtön szerelőhöz rohanni, hiszen enélkül is hosszú hónapokon keresztül lehet akár több ezer kilométert autózni. Azonban, ha biztosra akar menni, akkor jobb nem húzni a szervizbe menetelt, hanem mielőbb sort keríteni a cserére. A hidraulikus szelepemelő cseréje ugyanis egyáltalán nem jár hatalmas költségekkel. Körülbelül tízezer kilométerenként ki kell cserélni ezt az alkatrészt a gyártók ajánlása szerint. Bővebb információkért látogasson el a ka-autoszerviz.hu webáruházba!

Comments are closed.