Horgász ólom választáshoz

Posted: 15th január 2021 by Megasztár in Egyebek
Horgász ólom választáshoz bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Horgász ólom választás során hamar szembesül vele az ember, hogy hatalmas kínálat áll rendelkezésre, így egyáltalán nem könnyű kiválasztani az ideális terméket. Az alábbiakban egy kis segítséget nyújtunk, hogyan érdemes a horgászathoz ólmot vásárolni!

Horgász ólom vásárlás nem felétlenül könnyű feladat, különösen egy kezdő számára. Ha egy horgász bemegy egy horgászboltba rögtön látni fogja, hogy milyen hatalmas választék áll rendelkezésre, így egyáltalán nem könnyű kiválasztani a megfelelőt. Az ólom alapvetően található egy bemetszés, melynek ideális esetben centrikus metszésnek kell lennie. Ez azért lényeges, hogy az ólmok a felhelyezést követően se legyenek össze-vissza, hanem szép láncot alkossanak. Ez nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem nagy sebességű tekerés során a zsinór könnyen összecsavarodik, ami rengeteg bosszúságot okoz. Ez különösen a matchbotos horgászatnál van így, de bármelyik másik bot esetében igazán kellemetlen lehet. Az ólom puhasága is fontos tulajdonság, ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni. Természetesen nem kell összenyomkodni az ólmot, mivel ezt a tulajdonságát a gyártók fel szokták tüntetni, különösen a jó minőségű ólmok csomagolásán.

Horgász ólom

Horgász ólom

Az ólom lágysága amiatt is fontos, hogy felhelyezéskor ne tegyen kárt a damilban. Ha nem szeretne az aprócska ólommal vacakolni, fél, hogy összenyomja vagy kiesik a kezéből és a földön kell keresgélnie, akkor ennek kivédésére a legjobb módszer, ha beszerez egy univerzális fogót, melynek köszönhetően sokkal könnyebben fog tudni bánni az ólommal.

Attól függően, hogy hol szeretnénk horgászni és milyen szerelékkel a választandó orsókból is különbözőkre lehet szükség. A horgász ólmok csomagolásán általában fel van tüntetve,  hogy mire is ajánlják, de természetesen az sem árt, ha kikéri egy szakember véleményét, valamint utána olvas a témának. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy mindenképp látogasson el a halcatraz.hu webáruházba és tekintse meg a kínálatot!

Comments are closed.