Hogyan hat a magas víznyomás a lakás csőrendszerére?

Posted: 9th április 2020 by Megasztár in Egyebek
Hogyan hat a magas víznyomás a lakás csőrendszerére? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az alacsony víznyomás gyakorlatilag semmilyen vízzel kapcsolatos tevékenység során nem jön jól. Gondoljon bele milyen lenne alacsony víznyomással lemosni az autót vagy épp zuhanyozni nélküle. Ugyanakkor a magas víznyomásnak nem csak előnyei, de egyben hátrányai is vannak, amik egyáltalán nem kellemesek.

A magas víznyomásról itt érhet el bővebb információkat! Zuhanyzás vagy éppen autómosás közben az ember önfeledten élvezi a magas víznyomás nyújtotta előnyöket és örül, hogy ilyen könnyen tudja megtisztítani saját magát vagy épp gépjárművét. Közben bele sem gondol, hogy ennek bármi negatív következménye lehet. Összességében érthető, hiszen az ember jobban szereti az előnyöket nézni, a hátrányokról pedig nem tudomást venni. Érdemes tisztában lenni vele, hogy a magas víznyomás komoly stresszt helyez a csőrendszerre, melynek következményeként a csövek gyorsabban elöregszenek, elhasználódnak. A magas víznyomás a háztartási gépeknek sem tesz jót, például a mosógépnek, mosogatógépnek és egyéb háztartási gépeknek. Alapvetően a 60 PSI -4,1 bar felett már magas víznyomásról beszélhetünk. Viszont az ideális nyomás a háztartási gépek számára 45 és 55 PSI között van.

Tehát a túl magas víznyomás árthat a csőrendszernek, aminek eredménye a csövek idő előtti elhasználódása lesz, aminek eredménye szivárgás, majd csőtörés. Általában vannak bizonyos előjelei a magas víznyomásnak. Ilyen például, ha a hirtelen átfolyó víz kopogó hangot hallat, vagy megállás nélkül folyik a víz a toalettből. Ha magas nyomású víz jeleit tapasztalja, akkor érdemes értesíteni egy szakembert és kihívni, hogy mérje meg a víz nyomását. A legtöbb esetben egy nyomás szabályozó szelep beépítése jelenti a megoldást, ami által a probléma egyszerűen megszüntethető.

Comments are closed.