Fontos tudnivalók a hátsó lámpáról!

Posted: 15th április 2020 by Megasztár in Egyebek
Fontos tudnivalók a hátsó lámpáról! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Azok számára, akik továbbra is úgy gondolják, hogy az autó hátsó lámpájának nincs sok értelme, tudniuk kell bizonyos tényeket, amelyek kiemelik ennek az alkatrésznek a fontosságát a járműben.

A hátsó lámpa fontossága egyértelmű, hiszen azzal a céllal lett megalkotva, hogy kommunikáljon a vezető és a hátul lévő autó vezetője között. A hátsó lámpák valóban megelőzhetik a baleseteket és a legrosszabb esetben a halálos balesetek ellen is védenek. Az autók felfedezése óta ez az alkatrész sokat változott a formatervezés szempontjából. Például a modern autók LED hátsó lámpákkal rendelkeznek, amelyek világosabb és megkülönböztetőbb jellegű fényt biztosítanak, sőt egyes sportautóknál a legfuturisztikusabb formatervezést vehetjük észre, ami a hátsó lámpákat illeti. Az autó hátsó lámpáinak széles választéka ellenére ennek az autó alkatrésznek alapvetően három alaptípusa van. Az első a LED-es lámpák, amely csaknem az összes 2000 után gyártott autókban megtalálható. A fénykibocsátó dióda tartós, költséghatékony és ami a legfontosabb, hogy kevés energiát igényel. A másik nagyon elterjedt a Xenon izzó, amelyet 1991 óta használnak, ezek a lámpák az elektromos ív helyett izzószálat használnak. Ezek a hátsó lámpák nagy intenzitással bírnak, és sokkal erősebb fényt adnak, mint az azonos célra használt általános izzók.

A legtöbb autóban ma már standard hátsó lámpaként használják a halogén égőket. Ez az alkatrész, ami nem ég magas hőmérsékleten, így fényt termel. Ezen kívül ezek a legkisebb és leggyakoribb fényszórók, amelyeket autókban használnak a gépkocsigyártók. Ha online vásárolna hátsó lámpát keresse fel weboldalunkat az alkatreszek.hu-t és adja le rendelését. Forduljon hozzánk bizalommal, mert a legjobb minőséget kínáljuk a legjobb áron.

Comments are closed.