A túlmelegedését a túl sok szigetelés is okozhatja!

Posted: 19th június 2020 by Megasztár in Egyebek
A túlmelegedését a túl sok szigetelés is okozhatja! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szigetelés a falak mögött, a tetőtérben és a padlólapok alatt van elrejtve, és már valószínűleg tudja, hogy a megfelelő mennyiségű szigetelés hozzájárulhat az energiaszámlák csökkentéséhez és a kényelem javításához egész évben.

A részletekért klikkeljen ide. Egy ház határozottan lehet alulszigetelt, de lehet-e túl sok szigetelés? Röviden: igen! A házak szigetelést igényelnek, és ez általában egy jó dolog. Ha otthona túlszigetelt és túl szorosan zárt, akkor a nedvesség beszorulhat a házba. Megfelelő szellőzés nélkül az otthon túl sok nedvességet képes felhalmozni, különösen a tetőtérben (ott a meleg levegő felemelkedik), ami penészproblémákat okozhat, és összességében alacsonyabb beltéri levegőminőséget eredményezhet. Ez nem azt jelenti, hogy ha otthonában van penészgomba, akkor a túl sok szigetelés a tettes. Amerikában például a legtöbb ház és épület általában éppen alulszigetelt. Az otthoni páratartalom és penész problémáknak számos gyakoribb oka van, például egy régi vagy hibásan működő légkondi rendszer.

Ha viszont észrevesz valamit, akkor a házszigetelés ellenőrzése megér egy próbát! Kicsi esély van arra, hogy otthona túlszigetelt, de ha mégis, akkor a következő jeleket kell keresnie: a normálnál magasabb energiaszámlák (a felhasználás növekedése nélkül), egyenetlen hőmérséklet szobaről szobára, szokatlanul meleg van a második emeleti helyiségekben. Ezért nem is javasoljuk azt, hogy a szigetelést saját maga tervezze meg és telepítse – a professzionális munkák segítik az anyagok megfelelő és biztonságos telepítését, valamint a megfelelő mennyiségű szigetelést a maximális energiamegtakarítás és a kényelem érdekében. A szigetelés egy szuper találmány és több millió ember használja otthonában, de a szigetelésből is lehet túl sok.

Comments are closed.