VR szemüveg – a játék új szintje!

Posted: 19th november 2019 by Megasztár in Egyebek
VR szemüveg – a játék új szintje! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Aki életében egyszer kipróbálja legalább egyszer a VR szemüveget, az használat után általában felkiált, hogy ilyen nekem is kell. Aki nagyon elszánt és mindenáron szeretne egy VR szemüveget, annak most adunk egy kis segítséget!

VR szemüveg egy teljesen új világba repíti el a játékost, úgy is fogalmazhatunk, hogy a játék egy új dimenzióját tárja elénk. VR szemüveg által a játék hatalmas élmény, így nem csoda, hogy aki egyszer kipróbálja, az otthonra is szeretne egyet beszerezni. Összességében elég nagy a választék, azonban az biztos és talán mondanunk sem kell, hogy minél profibb VR szemüveget akar valaki beszerezni, annál nagyobb összeget kell érte kifizetni. Mielőtt még belevetnénk magunk a nézelődésbe, érdemes végig gondolni, hogy van-e elég helyünk, hiszen a VR játék közben lóbáljuk a kezünk, lábunk, egy szóval folyamatosan mozgunk. Ha kicsi a hely, akkor egyrészt nem tudjuk felhőtlenül élvezni a játékot, másrészt könnyedén megüthetjük magunkat vagy leverhetünk tárgyakat.

VR szemüvegek

Alapvetően háromféle VR szemüveget tudunk megkülönböztetni. A legegyszerűbbek telefonhoz csatlakoztatók, persze nem a nyomógombos vagy legegyszerűbb telefonokra kell itt gondolni, hanem a komolyabb teljesítményűekre. A középkategória átmenetet képez a legegyszerűbb és az igazán profi VR szemüvegek közt. A legprofibb vagy csúcskategóriás VR szemüvegek konzolokhoz, valamint PC-hez csatlakoztathatók. Ezek a VR szemüvegek élethű látványvilágot és hangeffekteket biztosítanak, egy szóval valóban olyan érzése van a játékosnak, mintha egy másik világba került volna. Az igazi nagyágyúnak az Oculus Rift és a HTC Vive számítanak. Talán mondanunk sem kell, hogy az árban is megmutatkozik, hogy ezek a csúcskategória legtetejét jelentik.

Comments are closed.