Mit takar a családfa kutató munkája?

Posted: 13th augusztus 2021 by Megasztár in Egyebek
Mit takar a családfa kutató munkája? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Azt gondolnánk, hogy a családfa kutató a családfát kutatja, azonban ez így nem egészen igaz. A családfa kutató ugyanis gyakorlatilag magát a családfát alkotja meg, ehhez pedig rengeteg kutatást végez, hogy egymás után felkutassa a családtagokat. Erre pedig manapság egyre nagyobb az igény!

Családfa kutató gyakorlatilag egy ember, egy család múltját tárja fel. Vannak, akik ahelyett, hogy szakember segítségét kérnék, inkább maguk igyekeznek feltárni családjuk múltját. Bárkit, aki magánnyomozásba kezdene, figyelmeztetünk, hogy ez közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik. Felkutatni egy család már nem élő tagjairól minél több információt rendkívül nehéz. Az ember gyakran falakba ütközik és fogalma sincs merre folytassa tovább a kutatást. A szakemberek nagy tapasztalattal rendelkeznek, így pontosan tudják, hogy mit kell tenni, amikor elakad a kutatás. Zacher András családfa kutató több, mint húsz éve foglalkozik családfa készítéssel, így hatalmas tapasztalattal rendelkezik ezen a téren. A szakmai tapasztalat sokat számít, ugyanakkor az eredményes kutatáshoz szükség van még logikus gondolkodásmódra, figyelmes szemre, komplexitásra és természetesen rengeteg rászánt időre.

A családfa készítés hosszadalmas folyamat. Persze a munkafolyamat hossza attól is függ, hogy mennyire megy vissza a szakember az időben, illetve nem feledkezhetünk meg a kutathatóság határairól sem, ami azt jelenti, hogy az írásos forrásokkal igazolható időszakban lehet kutakodni. Zacher András maximalista munkájában, így, ha őt bízza meg családfája elkészítésével, biztos lehet benne, hogy részletes, mindenre kiterjedő anyagot kap kézhez. Bővebb információkért, illetve elérhetőségért azt javasoljuk, hogy látogasson el a zacherandras.hu weboldalra!

Comments are closed.