Milyen szempontok alapján történjen a gyerek éjjeli lámpa kiválasztása? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy újszülött esetében ma már a legtöbb szülő az egy helyiségben történő alvást preferálja, elsősorban kényelmi és persze biztonsági okokból. Hosszú távon ugyanis nagyon fárasztó állandóan átjárkálni a gyerekszobába, márpedig ez az első évben éjszakánként akár tucatszor is szükséges lehet.

A megfelelő tájékozódásban pedig hatalmas segítséget jelent egy gyerek éjjeli lámpa, ami folyamatosan világít. Ugyan a szakértők álláspontja alapján a teljes sötétség lenne a legideálisabb a kicsik fejlődése szempontjából, egy minimális fényerővel rendelkező eszköz még nem okoz semmiféle problémát. Tudniillik a gyerek éjjeli lámpa lényege, hogy épp annyi világosságot adjon a szobában, ami elegendő ahhoz, hogy az etetés, illetve a tisztába tétel könnyedén megoldható legyen. Mivel ez egy olyan eszköz, aminek a folytonos működése kardinális kérdést jelent, kulcsfontosságú megfelelő körültekintéssel eljárnunk a kiválasztás és a beszerzés során. A legfontosabb, hogy a választott gyerek éjjeli lámpa megbízható és strapabíró modell legyen, hiszen roppant kellemetlen, ha az éjszaka közepén mondja fel a szolgálatot.

Emellett fektessünk kiemelt figyelmet a fényerő kérdésére. Ha ez szabályozható, az a legszerencsésebb, hiszen így mindig az igényeinkhez passzoló erősséget tudjuk beállítani. A legtöbb példány ezt nem tudja, ilyenkor arra ügyeljünk, hogy inkább gyengébb legyen, ahhoz ugyanis könnyedén hozzászokik a szemünk. Ha ugyanis a gyerek éjjeli lámpa túlságosan nagy fényt varázsol a hálóba, az zavarni fogja a kicsi alvását, arról nem is szólva, hogy amikor felébred, sokkal nehezebben alszik majd vissza. Persze megtehetjük, hogy ilyenkor lekapcsoljuk a fényforrást, ám ez a megoldás meglehetősen kényelmetlen és olykor bizony balesetveszélyes is. Járjuk tehát alaposan körbe a gyerek éjjeli lámpa kérdését még vásárlás előtt, tudniillik hosszú távon ezzel nagyban megkönnyíthetjük mindennapjainkat.

Comments are closed.