Mikor van értelme az online marketingnek?

Posted: 3rd január 2022 by Megasztár in Egyebek
Mikor van értelme az online marketingnek? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az online marketinget sokan nagyra tartják, sőt, vannak, akik minden problémára a marketinget látják megoldásnak. Amikor azonban egy cég egy cég életében krízis jelentkezik, akkor a vezetők hajlamosak az online marketing esetében elzárni a pénzcsapot, magyarán ennek költségeit egészen nullára redukálni.

Az online marketinggel kapcsolatban itt tájékozódhat bővebben! A koronavírus-járvány nem csak a magánemberek életébe hozott komoly változásokat, hanem a vállalkozások számára is bizonytalan időket hozott. A szolgáltató szektort különösen érzékenyen érintette a vírus és az annak következtében kialakuló korlátozások. A vállalkozások ezekben a bizonytalan időkben a megcsappant bevételeik mellett igyekeznek leredukálni a költségeket. Jellemzően az online marketig az első, amelynek költségeit megszüntetik. Ez logikus lépésnek tűnhet, azonban más megközelítésből mégsem túl okos döntés. A legtöbb vállalkozás esetében érdemes a krízis időszakban nagy mértékben növelni a minőségi online marketinget, hiszen idővel kifizetődik.

Egy esetben nincs értelme az online marketingre akárcsak egy forintot is költeni, az pedig az, ha a vállalkozás végleg lehúzza a rolót. Ekkor tényleg pénzkidobás az online marketingre költeni. Csak azoknak a vállalkozásoknak érdemes az online marketinggel foglalkozni, akik tervezik a mielőbbi újra nyitást. Egy krízis helyzet sem tart örökké és ha a cél az ügyfélkör megtartása, az újbóli nyitás, akkor nagyon fontos, hogy ne nulláról vagy mínuszról kelljen kezdeni. Ez az embereknek is nagyon nehéz időszak, így érdemes jelezni számukra, hogy a nehéz időkben is gondol rájuk a vállalkozás. Célszerű áttérni az online szolgáltatás nyújtásra, már amennyiben ez lehetséges. Az online marketing segítségével sokkal könnyebb lesz az elindulás és jobb helyzetben leszel, mint a konkurencia!

Comments are closed.