Miért van csatornaszag a lakásban?

Posted: 29th április 2020 by Megasztár in Egyebek
Miért van csatornaszag a lakásban? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nem könnyű megállapítani, hogy mégis miért terjeng elviselhetetlen csatornaszag a lakásban. Több ok is állhat a háttérben, ezt nehéz látatlanul megállapítani. Az alábbiakban sorra vesszük, mi minden állhat annak hátterében, ha a lakásban csatornaszag van.

A csatornaszag okairól ezen a linken tudhat meg többet! A csatornaszag egyik legnyilvánvalóbb oka a dugulás. Érdemes körülnézni a lakásban, mivel a dugulás következtében a baktériumok elszaporodnak, ami könnyen okozhatja a kellemetlen szagokat. Ha nem ez áll a háttérben, akkor elképzelhető, hogy a légbeszívó eltömődött. Ekkor meg kell nézni és szükség esetén ki kell tisztítani a légbeszívót. Ha nincs légbeszívó, akkor érdemes lehet beszerezni egyet. Meglepő lehet, de az is problémát jelent, ha a kád vagy zuhanyzó lefolyóját szinte sosem használja. Ekkor onnan is jöhet a csatornaszag, mivel a szifon kiszáradt. Viszont a probléma könnyedén orvosolható, ugyanis egy kevés vizet kell önteni a csatornába. Az sincs kizárva, hogy olyan mértékben elkoszolódott a leeresztő vagy szifon, hogy az csatornaszaghoz vezet.

Ekkor ki kell tisztítani annak érdekében, hogy a csatornaszag megszűnjön. A dugulás megszüntetésének egyik kiváló módja nagyanyáink egyik praktikája. Az ecet és a szódabikarbóna elegye tökéletes a dugulás ellen. Ha kellemes illatot szeretne, akkor a citromlé is sokat segíthet.  Az elegy körülbelül öt-tíz perc alatt hat, addig várni kell, majd bő forró vizet kell rá önteni. Ezeknek a módszereknek köszönhetően biztosan el fog múlni a kellemetlen csatornaszag. Dugulás esetén a csőgörény és a pumpa is igen hasznos lehet. Bővebb információkért és elérhetőségért érdemes ellátogatni a dugulaselharitas-mesterek.hu weboldalra, valamint tájékozódni!

Comments are closed.