Mi mindent érdemes tudni a kollagénről?

Posted: 19th augusztus 2022 by Megasztár in Egyebek
Mi mindent érdemes tudni a kollagénről? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A kollagén az elmúlt pár évben hatalmas népszerűségre tett szert. Na, de mire jó a kollagén? Miért vannak úgy oda érte az emberek? Ha te is hallottál már a kollagénről és szeretnél több információhoz jutni, akkor mindenképp olvass tovább, az alábbiakban bővebben kifejtjük mit érdemes tudni róla!

Kollagén ital nagy segítséget jelenthet a kollagén pótlásban. Huszonöt éves kor felett ugyanis felére csökken a szervezet kollagén termelése. Ennek következményeként a szövetek veszítenek rugalmasságukból és az öregedés tipikus jeleni megjelennek. Ilyenek például a ráncok megjelenése, a porcok kopása, az ízületi merevség, valamint az ízületi fájdalom. Ötven éves kor felett pedig szinte egyáltalán nem termel a szervezet kollagént. Emiatt érdemes megelőző jelleggel gondoskodni a kollagén pótlásról. Na, de miért is olyan fontos a kollagén? A kollagén gyakorlatilag az egész szervezetben jelen van, mivel a szervezet fehérjemennyiségének harminc százalékát alkotja. A kollagén megtalálható a belső szervekben, a csontokban, az izomzatban és a fogakban is, továbbá a bőrben.

A kollagén pótlás nagyon hasznos a szervezetben, ugyanakkor érdemes tisztában lenni a kollagént lebontó, illetve természetes szintézisét korlátozó tényezőkkel is. Ilyen például a dohányzás, valamint a fényvédő faktor nélkül való túlzott napozás. Ezenkívül a túlzott mennyiségű cukor és finomított szénhidrát fogyasztása is meggátolja a kollagénsejtek újjáépítését. Emiatt célszerű ezekre a tényezőkre is figyelmet fordítani. Az optimális C-vitamin fogyasztás rendkívül hasznos a kollagéntermelés tekintetében. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogass el a myeatrend.hu webáruházba, ahol megtekintheted a kiváló minőségű termékek széles választékát is!

Comments are closed.