Mi a teendő, ha sérült csomagot hoz a futár?

Posted: 3rd április 2017 by Megasztár in Egyebek
Mi a teendő, ha sérült csomagot hoz a futár? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ön tisztában van azzal, hogy mi a teendő, ha a csomag, amelyet kézhez kapott sérült? Tudja, hogy ebben az esetben kihez kell fordulnia? Amennyiben nem, akkor most itt a lehetőség, hogy minden kérdésre választ kapjon, amely a sérült csomagokat illetni. És, hogy ki segít Önnek tiszta vizet önteni a pohárba? Nem más, mint a Mixpakk Futárszolgálat. Tartson hát velünk Ön is!

Lássuk hát, hogy mi a teendő, ha sérült csomagot hoz a futár? Az első, amit ebben az esetben meg kell vizsgálni az az, hogy maga a csomagolás sérült-e meg, vagy csupán a szállított tárgy. Amennyiben ugyanis a szállított tárgy a sérült, akkor mindenképpen a feladóval kell felvenni a kapcsolatot, viszont abban az esetben, amennyiben a csomagolás sérült meg, akkor még a helyszínen érdemes felbontani a csomagot, hogy megvizsgáljuk a tartalmát is, és ilyenkor a futárnak jegyzőkönyvet kell készítenie az esetről. Ebben az esetben tehát a futárszolgálat az illetékes. A Mixpakk Futárszolgálatnál azonban ez utóbbi eset nem valószínű, hogy megtörténik, hiszen mi a legkörültekintőbben szállítjuk ki a ránk bízott csomagokat, hogy sem a feladónak, sem a címzettnek ne lehessen semmilyen panasza a munkánkat illetően. Válasszon hát minket, amennyiben sérülésmentesen szeretne csomagot szállíttatni vagy átvenni!

Amennyiben részletesebben is szeretne informálódni a sérült csomagokat illetően, akkor keresse fel a mixpakk.hu-t, amelyen a Mixpakk Futárszolgálat weboldalát találhatja meg! Vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az info@mixpakk.hu e-mail címen vagy a +36 70 336 6029-es és +36 30 407 6655-öt telefonszámok egyikén! Ugyanezeken az elérhetőségeken megtalál bennünket akkor is, ha esetleg Önnek lenne egy csomagja, amelyet biztonságosan szeretne A pontból B pontba eljuttatni. Válasszon minket, és ígérjük, nem fog csalódni!

Comments are closed.