Merre található szerelemlakat fal Magyarországon?

Posted: 13th szeptember 2023 by Megasztár in Egyebek
Merre található szerelemlakat fal Magyarországon? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szép számmal léteznek olyan tradíciók, amelyek jó okkal váltak hihetetlenül népszerűvé az elmúlt évtizedekben. Ugyanakkor bármennyire is elterjedt valami, mielőtt úgy határozunk, hogy mi is szeretnénk részt venni benne, feltétlenül nézzünk utána a lehetőségeinknek és persze annak is, milyen szabályokat kell betartanunk a siker érdekében.

A szerelemlakat falak már a hetvenes évektől kezdve hatalmas sikernek örvendnek. Magyarországon elsőként Pécsett terjedt el ez a szokás, mintegy fél évszázaddal ezelőtt. Noha még mindig a Baranya megyei város számít a tradíció központjának, az eltelt ötven évben szép számmal jelentek meg más helyeken is szerelemlakat elhelyezésére létrehozott szakaszok. Mivel egy ilyen jelkép kihelyezése amúgy is csak ezeken a területeken ajánlott – hiszen máshová engedély nélkül ezt nem szabad -, így tanácsos utánanéznünk, hol találhatunk erre alkalmas falakat, illetve kijelölt kerítéseket. A fővárosban az Erzsébet térig kell csupán utaznunk, így budapestiként is kényelmesen élhetünk ezzel a lehetőséggel.

Győrben az Aradi vértanúk útján helyezhető el biztonsággal a szerelemlakat, míg Miskolcon például a Szinva patak erre kijelölt korlátján. Emellett Gyulán, Szolnokon, Kaposváron is találunk megfelelően kialakított területet, összességében pedig tucatnál is több helyszín áll a szerelmespárok rendelkezésére. Érdemes tehát előre megtervezni az utat, így pedig lehetőségünk adódik arra is, hogy a romantikus programot egy utazással kössük egybe. Fontos azonban az is, hogy kellő figyelmet fordítsunk a szerelemlakat kiválasztására. Szerencsére ezt a folyamatot nagyban megkönnyíti, hogy ma már léteznek kifejezetten erre szakosodott cégek. A specifikus webáruházban pedig nem csupán a szerelemlakat megrendelésünket adhatjuk le, de egyúttal arra is van lehetőségünk, hogy gravíroztassuk azt, ehhez pedig ki sem kell mozdulnunk otthonunk kényelméből.

Comments are closed.