Hogyan használható fel az avokádó magja?

Posted: 23rd november 2017 by Megasztár in Egyebek
Tags:
Hogyan használható fel az avokádó magja? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ha sorra vennénk a konyhában felhasználható a zöldségeket és gyümölcsöket, valószínűleg sokan jutnánk arra a következtetésre, hogy közülük számos esetében kidobunk bizonyos részeket. Érdemes pedig tisztában lenni azzal, hogy a zöldségek és gyümölcsök nagy része felhasználható és fogyasztható. Nincs ez másként akkor sem, ha az avokádó magjáról van szó. Ugyan kevesen tudják, de lereszelve ezt is gond nélkül fogyaszthatjuk.

Az avokádó magja értékes tápanyagokban és zsírokban gazdag, ezért a szív- és érrendszer számára kifejezetten jótékony hatással van. Mivel nagyon sok antioxidáns van benne, így az öregedési folyamatokkal is eredményesen vehetjük fel a küzdelmet rendszeres fogyasztásával. Kifejezetten hasznos lehet akkor, ha gyomor panaszokkal küzdünk. Sokakat érint a puffadás, a hasmenés vagy a különféle bélrendszeri fertőzések. Mindegy, hogy ezek vírusos vagy bakteriális eredetűek, a gyulladáscsökkentés nélkülözhetetlen. Mivel azonban a bélrendszerünkben számos hasznos baktérium is él, így korántsem mindegy, hogy milyen módszert választunk a gyulladás enyhítésére. Sajnos az antibiotikumok sok esetben hányingert és diszkomfort érzést okoznak. Megéri tehát a természet patikája mellett letenni a voksot akkor is, ha bélrendszeri gyulladásokról és fertőzésekről van szó.

Nem csak belsőleg és az ízületek védelme érdekében célszerű az avokádó magját bevetni, hanem a vonzó külső megteremtése érdekében is. A bőr és a haj is szebbé varázsolni akkor, ha a lereszelt avokádó magot hozzákeverjük a különféle felhasznált készítményekhez. Legjobb, ha mi magunk keverjük ki azokat a krémeket és olajokat, melyekkel testünket és hajunkat ápoljuk. Ma már minden szükséges alapanyagot beszerezhetünk ehhez a webáruházakban, avokádó maggal kombinálva pedig megsokszorozható a jótékony hatás.

Comments are closed.