Zajongó radiátorok – Mi az oka?

Posted: 1st július 2019 by Megasztár in Egyebek
Zajongó radiátorok – Mi az oka? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ha épp pihenni szeretnénk, csendben olvasnánk vagy a vendégekkel beszélgetnénk, akkor roppant bosszantó lehet, hogy a radiátor furcsa kotyogó, sivító hangokat ad ki magából.

A radiátor zajongásáról és ennek okáról itt tudhat meg többet. Senki sem örül, ha az otthoni pihenést a szomszédok zajongása szakítja félbe. Pláne, ha nem is a szomszéd, hanem a saját berendezésünk zavar minket a nyugodt alvásban. A leggyakoribban a gőz radiátorok zajonganak. Ezek nem újszerű berendezések, de ugyanakkor hatékonyak is. Az ilyen rendszereket már 150 évvel ezelőtt is alkalmazták. Ennek megfelelően, az 1949-es évek után épült lakásokban már meg jelentek ezek a megoldások. Sok helyen az eredeti gőzkazán is megtalálható. Persze ezek már igen elavult rendszernek mondhatók, így nem célszerű használatba helyezni őket. A gőzhővel való melegedés egyik legnagyobb előnye az, hogy a saját nyomásának hatására kezd el áramlani a vezetékekben, csövekben. Ennek köszönhetően megkímélhetjük magunkat olyan költségektől, mint egy mechanikus szivattyú alkalmazása.

Vajon mi az oka, hogy ezek a gőzradiátorok dübörgő, kopogó hangokat hallatnak magukból? Az ilyen hangokra jellemző, hogy nem állandó jelleggel, sokkalta inkább bizonyos időközönként jelentkeznek. Szerencsére, ha ilyen problémákkal állunk szemben, akkor arra is van megoldás. Egy jól szakképzett, tapasztalt szakember garantáltan megtalálja a megoldást. Ezek a különféle zajok leggyakrabb esetben azért jelentkeznek a vezetékekben, mert a kondenzált gőz, víz lecsapódik a csövekben. Ha szakemberre van szüksége vagy bővebb információkra, akkor látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra, ahol elérhetőségeket is talál a szakemberekhez. A csendes pihenés újra valósággá válhat.

Comments are closed.