Vezérműszíj, szíjtárcsa, vezetőgörgő: a szíj megfelelő működésének érdekében bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Rengeteg olyan alkatrész van az autókban, amelyek nagyon elrejtettek, viszont annál nagyobb jelentőséggel bírnak. Az ilyeneket nagyon nehéz kordában tartani, és ha meghibásodnak, akkor rendszerint szakértő segítségét kell igénybe vennünk.

A vezérműszíj szíjtárcsa vezetőgörgő csoportja pont ezen alkatrészek egy fontos fajtáját képezi. Ezek segítenek abban, hogy a szíj vezetése optimális legyen. A vezérműszíj az egyik legfontosabb alkotóeleme ennek a komplex rendszernek. A legtöbb járműben keresztbordás fajtát használnak. A szíjtárcsa szerepe, hogy forogjon a rugó körül és képes legyen állandó feszítő erőt kifejteni az ékszíjra. A vezetőgörgő pedig az optimális futásirányt tartja fenn és ez akadályozza meg, hogy a szíj ne csapkodjon. Ugyanis, ha a szíj nem a megfelelő pályán mozog, az idő előtti meghibásodást generálhat. Nagyon fontos, hogy a szíj jól végezze a feladatát, hiszen ha nem így történik, akkor az autó nagyon hamar tönkremehet, és sajnos arra is akad példa, hogy ez a fajta meghibásodás más, súlyosabbakhoz is vezet. Ezért tanácsos, ha rendszeresen ellenőriztetjük és pucoltatjuk ezeket az alkatrészeket.

Nem elég, ha ezeket csak kicseréljük, hanem nagyon precízen be is kell állítani őket. Ha nem tesszük, akkor az egész ékszíj tönkremehet és kezdhetjük elölről az egész rendszer cseréjét. Ezért ajánlatosabb inkább szakértőre bízni a feladatot. Nem olyan drága igénybe venni ezt a szolgáltatást, főleg akkor, ha Ön szegedi lakos. Ebben az esetben forduljon bizalommal a Kovács Autóalkatrész céghez. Itt szakértői segítséget kaphat, mégpedig jutányos áron. Megtalálja őket a Kossuth Lajos utca 87-es szám alatt. Ha előbb körbe szeretne nézni a weboldalukon, akkor látogasson el a www.alkatreszek.hu címre. Ha viszont telefonon, vagy e-mailen szeretné előbb felvenni velük a kapcsolatot, akkor írjon az info@kovacsauto.hu e-mail címre, vagy tárcsázza a +36 62/468-444-es telefonszámot.

Comments are closed.