Végtagok vénás duplex ultrahang vizsgálata kiváló szakorvos által bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Végtagok vénás duplex ultrahang vizsgálata által a végtagok, elsősorban az alsó végtagok elvezető ereinek és vénáinak áramlásáról, valamint elzáródásáról. Továbbá a trombózis utáni állapot követésre és billentyű elégtelenség megállapítására is kiváló ez a vizsgálat.

Végtagok vénás duplex ultrahang vizsgálat a Belvárosi Orvosi Centrumban nagyszerű szakorvosokkal! A Belvárosi Orvosi Centrumban a végtagok vénás duplex ultrahang vizsgálatát kétféle módszerrel végzik, a duplex megnevezés erre utal. A végtagok vénás duplex ultrahang vizsgálata az alsó végtagokon a lágyékhajlattól kezdve a boka magasságáig tart, míg a felső végtagokon a kulcscsont tájéktól a csuklóig. Érdemes tisztában lenni vele, hogy a vizsgálat során szükség lehet a lábszár vagy az alkar enyhe nyomására. Ezáltal az áramlás felgyorsul és jobban láthatóvá válik. A végtagok vénás duplex ultrahang vizsgálata több esetben is indokolt lehet, például, ha felmerül a mélyvénás trombózis vagy a felületes vénák trombózisának gyanúja, esetleg a billentyű elégtelenség gyanúja. Ezenkívül a végtagok vénás duplex ultrahang vizsgálata által megítélhető a trombózis után a kezelés eredményessége.

A vizsgálat elvégzéséhez nincs szükség semmilyen előkészítésre, mindössze szabaddá kell tenni az érintett végtagokon, melyen a vizsgálatot el fogják végezni. Bizonyos alkati tényezők megnehezíthetik a vizsgálat elvégzését, például a jelentősen vastag, ödémás, duzzadt végtag. Ha szeretne végtagok vénás duplex ultrahang vizsgálatra jelentkezni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, ahol online is időpontot tud foglalni, de további elérhetőséget is talál, ha ezt inkább telefonon tenné meg. Ezenkívül a weboldalon nagyon sok hasznos információt talál!

Comments are closed.