Végeztessen rendszeresen autóklíma javítást!

Posted: 1st július 2021 by Megasztár in Egyebek
Tags:
Végeztessen rendszeresen autóklíma javítást! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A klíma is éppolyan fontos része a gépjárműnek, mint bármelyik másik alkatrész. Már csak azért is fontos része az autónak, mert az egészség is ezen múlik. Ha nem törődik a klíma állapotával akkor saját és az utasok egészségi állapotát veszélyezteti!

Gyors autóklíma javítás hatékonyan az egészség jegyében! Az EU jogszabálya kimondja, hogy 2016 decembere után kizárólag olyan gépjárművek kerülhetnek forgalomba, melyek klímarendszere R1234yf hűtőközeg által működik. A Kovács Autó Szerviz olyan modern és egyben hatékony eszközökkel van felszerelve, mint a Bosch AC S863, valamint a Magnetti Marelli klímagép, amelyeknek köszönhetően akár a hibrid rendszerű autók esetében is el tudják végezni a klímarendszer javítását és karbantartását. A mai klímagépek nagyon szigorú biztonsági előírásoknak megfelelően készülnek, így a lefejtés hatékonysága kilencvennyolc százalék feletti, illetve a mérési pontosságuk is sokkal nagyobb, mint a korábbiaknak. Ha nem lehetséges a klímagáztöltés a rendszer tömítetlensége miatt, akkor a gépjárművön klímaszivárgás tesztet végeznek.

Nagyon gyakran nehezen hozzáférhető helyen vannak a klímagázvezetékek, ezért szivárgásteszt elvégzése által lehet megállapítani, hogy hol van pontosan a hiba. Az autóklíma tisztítása, vagyis az ózonozás nagyon fontos, mivel az elszennyeződött klíma berendezés nehezen kezelhető és hosszan tartó tüdőbetegséget okoz. A rendszeres klíma tisztítás elmulasztása esetén olyan mértékű szennyezettség alakulhat ki, melyet kizárólag a légkondicionáló rendszer megbontása által lehet helyre hozni. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy legalább évente egyszer tisztíttassa meg és ellenőriztesse a szervizben! Bővebb információkat a ka-autoszerviz.hu weboldalon talál elérhetőséggel együtt!

Comments are closed.