Uganda számos csodát rejt magában

Posted: 25th március 2019 by Megasztár in Egyebek
Tags:
Uganda számos csodát rejt magában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A csodás Afrika számos, olyan helyet tartogat magában, melyet az életben egyszer mindenkinek látni kell, hiszen sehol a máshol a világon nem tapasztalhatunk hasonlót. Tartson velünk, hogy bemutathassunk Ugandát.

Uganda, egy olyan életre szóló utazásra hívja az ide látogató turistákat, melyben talán sehol máshol a világon nem lehet részük. Ugyanis itt található a Bwindi Nemzeti Park, amely az ezüst hatú gorillák elő helye, a Budongo erdőben pedig a csimpánzok tekinthetőek meg, melyek feledhetetlen élményt biztosítanak. Akinek úgy tartja a kedved az hajókázhat, vagy éppen raftingolhat a Níluson, vagy akár gyönyörködhet az elefánt csordákban, vízilovakban, illetve az erdők ezerféle madár fajaiban. Uganda egy, olyan páratlan úti cél lehet azok számára, akik igazi Afrika szerelmesi, melyet máshol nem találhatnak meg. Erre a térségre jellemző flóra és fauna, teljesen más. Uganda szomszédos Kenyával. Ám a szomszédjához mérten sokkal biztonságosabb térségnek nevezhető. Az itteni lakosság igen barátságos és vendégszeretőnek bizonyul a turistákkal szemben. Az ugandai hőmérséklet egész évben kiegyensúlyozott, átlagos 24-28 fokra kell számolni az ide utazóknak.

Az esős periódus áprilisra és májusra, illetve októberre és novemberre jellemző. Amennyiben ide szeretnénk utazni, akkor esetén, akkor vízum igénylésére lesz szükségünk. Illetve a védőoltás felvétele is Hepatitis A és B vírus ellen, továbbá a malária megelőzésére szolgáló készítmények szedése is ajánlott. Egy ilyen utazás minden mértékben megviselheti a szervezetünket, hiszen a párás levegő a dzsungelben egy-egy állat les alkalmával szokatlan lehet, így legjobb, ha minden eshetőségre felkészülünk. Ne feledkezzünk el a túracipőről és az esőkabátról. Kattintson az utazzonafrikaba.hu weboldalra.

Comments are closed.