Tóth Gabi

Posted: 6th június 2011 by Megasztár in Korábbi szériák

A tapolcai származású Tóth Gabi 1988. január 17-én született. A rock zene áll hozzá legközelebb, ezt mutatja az is, hogy kedvenc együttese a Guns ‘n’ Roses. Az éneklés mellett néptánccal is foglalkozott, ám egy sérülés után a tánccal kénytelen volt felhagyni, ezért az éneklést folytatta tovább.

[adsense_id=”1″]

Egyik legnagyobb álma egy saját rockzenekar, ahol a szövegíró is ő lehetne. A Megasztár 2.-ben fedezték fel, 2005-ben a legjobb női előadó lett a tehetségkutatóban, ez hozta meg neki az országos ismertséget.

A verseny után a megasztárosokkal együtt országos turnén vett részt, majd ezt követően három hónappal megjelent első albuma is. Stílusát tekintve a lemez 12 dala a pop és a rock közé sorolható, ezzel egy egészen új oldaláról mutatkozott be az énekesnő a rajongóknak. Az album két dalához, a Feketevirághoz és a Vágyom rád című számhoz videoklipet is készítettek, ez utóbbiban a szintén Megasztáros Puskás Peti is feltűnt.

Tóth Gabi Megasztár 1

Tóth Gabi Megasztár 1

2006-ban Gabi karrierje addigi csúcsára érkezett. Lemezbemutató koncertjét a Művészetek Palotájában rendezték meg olyan vendégelőadókkal, mint nővére, Tóth Vera és Palcsó Tamás. A koncertet duettek színesítették, a kísérő zenekar szerepét pedig a TNT töltötte be.

A 2007-es év újabb sikereket hozott. Az új dal, a Szívemet adnám a slágerlisták élén landolt, a zenetévék pedig sűrűn játszották az Érte megérte című dalhoz készült videoklipet.

2009-ben a Legjobb női előadó kategóriában VIVA COMET díjra jelölték.