Tolvai Renáta megkapta a magyar állampolgárságot

Posted: 13th január 2012 by Megasztár in Ti írtátok
Tags:

2012. január 10-ét Tolvai Renáta valószínűleg sohasem fogja elfelejteni, hiszen életének egyik legfontosabb eseményét élhette át ezen a napon. A Megasztár 5. győztese mélyen meghatódott szülei előtt kedden letette az állampolgársági esküt és ezzel hivatalosan is magyar állampolgár lett.

[adsense_id=”1″]

Tolvai Renáta végtelenül boldoggá tette, hogy végre megkaphatta az állampolgárságot. Mint mondta, számára ez óriási dolog és a ceremónia alatt is könnyeivel küzködött. Talán a legfontosabb, hogy ettől kezdve már senki nem kezelheti úgy, mint egy erdélyi románt vagy egy idegenből érkezett magyart, hiszen most már teljes jogú állampolgára az országnak. Az énekesnő arról is mesélt, hogy hányszor érte atrocitás csak azért, mert egy másik ország állampolgáraként nyerte meg a magyar Megasztár 5. szériáját.

A nagyváradi lánynak tehát lelkileg sokat jelent, hogy már hivatalosan is az országhoz tartozik, de jogilag is megkönnyíti a helyzetét, hogy magyar papírjai vannak. Tolvai Renáta szerelme, Kállay-Saunders András egy sajtótájékoztatón való megjelenése miatt nem tudott részt venni párja eskütételén. Ide az énekesnő is hivatalos volt, de még a vége előtt lelépett, nehogy lekésse az állampolgárrá avatást. Reni azt mondta, biztosan Andrásnak fogja először megmutatni az új személyigazolványát.

Tolvai Renáta: magyar állampolgár

Tolvai Renáta: magyar állampolgár

Reni édesanyja, Georgetta és édesapja, Gyula teljesen meghatódva nézték végig, hogy Reni leteszi az esküt. Ahogy mondták, egész életükben ezt a pillanatot várták. Apukája úgy nyilatkozott, az énekesnő talán még nem is érti igazán, hogy egy erdélyi magyarnak mennyit jelent az a különleges pillanat, amikor magyar állampolgárrá válhat. A szülők maguk is szeretnének állampolgárságért folyamodni, mivel azt tervezik, Budapesten fognak letelepedni. Így a család nem hullik szét, hiszen Reni a Megasztár után is Magyarországon képzeli el jövőjét énekesnőként.

Beküldte: Marci