Teraszra szőnyeg? Ne mondd, hogy szóba sem jöhet!

Posted: 9th március 2022 by Megasztár in Egyebek
Tags:
Teraszra szőnyeg? Ne mondd, hogy szóba sem jöhet! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A kültéri szőnyeg szenzációs komfortérzetet ad a teraszodon. Szóval, ha valamiért hiányérzeted van itt, akkor lehet, hogy egy kültéri szőnyeg, egy szizál szőnyeg megoldást kínálhat.

A terasz, az erkély, a balkon, mind olyan helyek, ahol szívesen időzünk szabadidőnkben. Fedett és nagy ablakos teraszon télen is szívesen nézzük a hóesést, amikor pedig beköszönt a tavasz,a jó idő, még több időt töltünk itt.Otthonunk ezen területének is meg kell adni azt a kényelmet, amivel a ház teljes értékű helyisége, szinte második nappalija lehet.

Ne mondd, hogy félsz a terasz szőnyegtől! Ha megfelelő típust választasz, aggodalomra semmi ok!

A kültéri szőnyeg esztétikailag és komfortosság szempontjából is sokat tesz hozzá környezetünk megszépítéséhez. Teraszunk általában fedett, ezért miért ne tehetnénk le egy szép kültéri szőnyeget ide is? Azonban vannak olyan kültéri szőnyegek, melyeket fedetlen teraszra is használhatunk, vagy a medence szélén, hiszen a víz nem okoz gondot számukra. Ilyen például a szizál és a szizál jellegű szőnyeg is.

Szőnyeg

Szőnyeg

Milyen elvárásoknak kell megfelelnie egy kültéri szőnyegnek?

  • Fontos, hogy ne csússzon. Legyen biztonságos a közlekedés a teraszon is, főleg akkor, ha kisgyerekek is gyakran szaladgálnak itt. Egy szizál kültéri szőnyeg felülete nem teljesen sima, ezért megfelelő lehet.
  • Egy igazi kültéri szőnyeg ellenáll az időjárási körülményeknek. Nem árt neki a napsütés és a csapadék sem. Ha megázik, gyorsan meg is szárad. A szizál szőnyeg olyan kültéri szőnyeg is lehet, ami ennek a feltételnek is megfelel.
  • Egy jó kültéri szőnyeg könnyen tisztítható. Ha ráfújja a szél a falevelet, a port, a nyárfa pihéjét, akkor azt könnyen leseperhetjük róla, sőt még slaggal, vízsugárral is takaríthatjuk.
  • A szizál kültéri szőnyeg télen, vagyis használaton kívül feltekerhető és jól tárolható.

A kültéri szőnyeg anyaga

A legtöbb kültéri szőnyeg PP, vagyis polipropilén anyagból készül, ami rendkívül ellenálló. Minden elvárásnak eleget tud tenni, ami a kültéri szőnyegeket illeti.

Ha már olyan szerencsések vagyunk, hogy van egy nagy teraszunk, használjuk ki a vele járó jó tulajdonságokat. Használjuk ki, hogy kiülhetünk az első tavaszi napsugarak megérkeztétől, de a téli hónapokban is napfürdőzhetünk egyet. Ha olyan környezetet alakítunk ki itt is, nem csak a benti helyiségekben, ahol jól érezzük magunkat, jobban kihasználható a jó idő és a friss levegő.

Egy szép nagy kültéri szőnyeg összefogja a teraszt és olyan békés, családias, otthonos hangulatot teremt, amire mindenki vágyik.

Comments are closed.