Tanulási és beilleszkedési zavarok kezelése pszichológus segítségével bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nem szégyen szakemberhez fordulni, ha a gyereknevelés során olyan akadályokba ütközünk, amiket egyedül nem tudunk megoldani vagy úgy vesszük észre, hogy gyermekünknek szakember segítségére van szüksége. Szerencsére egyre többen vélekednek hasonlóképp.

Tanulási és beilleszkedési zavarok kezelése pszichológus segítségével – Általában vannak jelei, ha a gyereknek problémái vannak a tanulással vagy a beilleszkedéssel. Az sem ritka, hogy ezt egy trauma váltja ki, mint például egy közeli hozzátartozó, akár a szülő halála vagy a környezetváltozás, ami akár költözés is lehet, de az óvoda vagy iskola váltás is. Ezek a gyerekek gyakran magatartási problémákkal is küzdenek, így ez is intő jel lehet. Érdemes tisztában lenni vele, hogy a tanulási és beilleszkedési zavarokkal küzdő gyerekek nem minősülnek sajátos nevelésűnek, azonban segítséggel sokat javulhat a helyzet. A szülő sokszor próbál beszélni a gyerek fejével, azonban sokszor mintha a falnak beszélne, így érthető az elkeseredettség. Ekkor érdemes szakszerű segítséget kérni.

Bajnai Nóra pszichológus előtt nem ismeretlen a probléma, számtalan kisgyereknek segített már, akik tanulási és beilleszkedési zavarokkal küzdöttek. A gyermekközösségekben egyre inkább terjed az úgy nevezett bullying vagyis kortárs bántalmazás, valamint az általános szorongás sem ritka. A fentebb említetteket komolyan kell venni és segítséget kérni. A szakember segítsége egyáltalán nem szégyelni való, sőt a gyermek számára sok esetben csak ez jelent valódi segítséget, ráadásul a szülő is hasznos tanácsokat kaphat! Ha szeretne bővebb információkhoz jutni és elérhetőséget kapni Bajna Nórához, akkor látogasson el a bajnainora.hu weboldalra!

Comments are closed.