Szakemberek tanácsai az inzulinrezisztenciával kapcsolatban

Posted: 5th február 2018 by Megasztár in Egyebek
Szakemberek tanácsai az inzulinrezisztenciával kapcsolatban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az emberi szervezetben rengeteg betegség kialakulhat, úgy hogy szinte észre se vesszük. Tudni kell, hogy az egészség megőrzése érdekébe nagyon sokat tehetünk, ha egészségesen táplálkozunk, ha rendszeresen sportolunk, és részt veszünk a szűrővizsgálatokon.

Az inzulinrezisztencia fontos és komoly téma, amelyről általában az embereknek silányak az ismeretei, és ezért nem is foglalkoznak komolyan ezzel a problémával. A szervezet kizárólag akkor tud megfelelően működni, ha a vércukorszint is elfogadható. Az inzulin feladat az emberi testben, hogy hormonként befolyásolja a cukrok bekerülését a sejtekbe. Inzulinrezisztencia, akkor jön létre, amikor a sejtek falán található inzulin-receptorokhoz az inzulin már nem tud megfelelően kapcsolódni. Ilyenkor a szervezetnek több inzulinra lenne szüksége, ahhoz, hogy a cukor a sejtekbe kerüljön. Az inzulinrezisztencia leginkább a nőket érinti, és általában a nőgyógyászok, endokrinológusok szokták felfedezni ezt a betegséget. A legfőbb tünetei a menstruációs zavar, petefészekciszta, depresszió.

Ha szeretné bővíteni az ismereteit az inzulinrezisztenciával kapcsolatban, akkor bátran látogasson el a sokak által már jól ismert www.belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra. Ezen a helyen megtudhatja, hogy Budapest legjobb szakrendelőjében, a Belvárosi Orvosi Centrum nevű központban szakemberek foglalkoznak az inzulinrezisztencia nevű probléma kezelésével. Ha szeretne részt venni egy vizsgálaton, akkor a weboldalon keresztül foglalhat időpontot. Felmerülő kérdéseire munkatársaink örömmel és a lehető legrövidebb időn belül válaszolnak, ha tárcsázza a +36 30 870-74-27 telefonszámot, vagy ha üzenetet ír az info@boc.hu e-mail címre.

Comments are closed.