Sok áramot fogyasztanak az infravörös melegítők?

Posted: 25th október 2020 by Megasztár in Egyebek
Sok áramot fogyasztanak az infravörös melegítők? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az infravörös melegítők kapcsán általános tévhit, hogy minden infravörös melegítő drága. Holott ez egyáltalán nem igaz, nem minden infravörös melegítő ördögtől való. Az alábbiakban ezt a témát vesézzük ki bővebben!

Az infravörös melegítők költségességéről itt érhet el bővebb információkat! Nagyon fontos, hogy figyelembe vegye az elektromos fűtés által termelt fűtés típusát. Abban az esetben, ha ez a hő leginkább konvekciós hő, akkor az egyáltalán nem hatékony és számos egyéb problémát fog magával vonzani. A legnagyobb gond vele talán az, hogy felkavarja a porszemszéket, valamint növeli a páralecsapódást. A konvekciós hő hajlamos a hővesztésre, ugyanis nyitott ajtó vagy huzat esetén könnyen nyoma vész a meleg levegőnek. Tehát ez azt jelenti, hogy a konvekciós melegítőknek nagyon keményen kell dolgoznia, annak érdekében, hogy a helyiség kívánt hőmérsékleten maradjon. Az infravörös melegítők a konvekciós melegítőkkel szemben nem a levegőt melegítik fel, hanem tárgyakat és az emberek, valamint tér szerkezetét. Tehát a hő nem a levegőben, hanem a tér szerkezetében marad meg.

Ez azért előnyös, mert kevésbé kell a hőveszteség problematikájával foglalkozni. Ha a helyiség elérte a kellő hőmérsékletet, akkor kevésbé kell az infravörös melegítőnek keményen dolgoznia, annak érdekében, hogy az adott hőmérsékletet fenntartsa. Ha infravörös melegítőket használ, akkor érdemes tisztában lenni vele, hogy ezeket másként kell beállítani, mint a konvekciós fűtőberendezéseket. A konvekciós melegítők napi rendszerességgel olykor ki- és bekapcsolnak, míg az infravörös melegítők kapcsán beállíthatók a hőmérsékleti paraméterek. Tehát az infravörös melegítők egyáltalán nem ördögtől valók, sőt rengeteg előnye van alkalmazásuknak, így érdemes adni nekik egy esélyt!

Comments are closed.