Platina karikagyűrű az igaz megasztároknak

Posted: 29th október 2013 by Megasztár in Ti írtátok

Az arany karikagyűrű bár drága mulatság, mégis a közemberek választása. A hírességek és megasztárok ujján egyre gyakrabban bukkan fel a platina karikagyűrű és nem véletlenül.

[adsense_id=”1″]

A platinát, a fémek királyának szokták nevezni, mivel tiszta, tartós, és ritka fémről van szó. az arany karikagyűrű sajnos gyorsan kopik, és egy-két év viselet után már szemmel láthatóak a használat nyomai. Ezzel szemben a platina karikagyűrű évtizedekkel később is eredeti szépségében ragyog. De természetesen a platina gyűrűk között is van különbség, érdemes néhány dologgal tisztában lenni. Először is, bár szépen hangzik, nem érdemes nagy tisztaságú platina gyűrűt választani.

Platina karikagyűrű

Platina karikagyűrű

A platina gyűrűt épp úgy, mint más fémeket ötvözni kell, hogy tökéletes adottságai kijöjjenek. A platina esetében elegendő a 80 százalékos tisztaság. Ha mégis a nagy tisztaságú platina mellett döntenénk, érdemes megkérdezni az ékszerészt, hogy milyen ötvöző fémeket használt. A jó válasz a kobalt és a ruténium, mert ezek a fémek nagyban növelik a gyűrű ellenálló képességét.

És természetesen, ha a platina karikagyűrűt választjuk, olyan ékszerre essen a választásunk, amely igazodik életstílusunkhoz. Hiába szép az esküvői gyűrűnk, ha mindig az ékszeresdobozban kell tartani. Egy kicsit masszívabb ékszer, elkísérhet és ragyoghat mindennapjainkban is.