Női vitaminok a szépség és az egészség fenntartása érdekében bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A nők esetében különösen bizonyos élethelyzetekben fontos a megfelelő ásványi anyag és vitamin pótlás. Ilyen például a menopauza vagy a várandósság időszaka. Célszerű vitamin készítményt vásárolni, annak érdekében, hogy minden szükséges vitamint és ásványi anyagot pótolni tudjon szervezetében!

Női vitamin nem csupán a test optimális működését segítik elő, hanem a szépség megőrzéséhez is hozzájárulnak. Ugyanis a bőr, a haj és a körmök egészségének megőrzése érdekében nagyon fontos, hogy a szervezetben pótolva legyenek a szükséges vitaminok és ásványi anyagok. Különösen a menstruáció idején fontos a kellő vas bevitel, ugyanakkor a cink beviteléről sem szabad elfeledkezni az anyagcsere folyamatainak megfelelő működése érdekében, illetve az immunrendszer megerősítéséhez is elengedhetetlen, továbbá a cink hozzájárul a hegek és sebek megfelelő gyógyulásához is. Az E vitamin leginkább a vegán és vegetáriánus életmódot folytatók esetében fontos, mivel ezt a vitamint elsősorban az állati eredetű élelmiszerek tartalmazzák. A B9 vitamin szinte minden női vitaminban, különösen a terhes vitaminokban található meg, mivel a várandósság során csökkenti a fejlődési és születési rendellenességek kialakulásának kockázatát.

Ezenkívül a B9-vitamin hozzájárul a vörösvérsejtek termelődéséhez, továbbá az egészséges sejtnövekedéshez. A B2-vitamin is nagyon fontos, ugyanis hiánya esetén a szervezet hajlamos lesz a szorongásra, fáradtságra, illetve az ajkak is cserepessé válnak. A B7-vitamin, vagy más néven biotin, az egészséges hajhoz, bőrhöz és körmökhöz és ezáltal ezek szépségéhez járul hozzá. A biotin a test külső védelmi rendszerének fenntartását is elősegíti. Hasznos vitamin készítmény vásárlásához látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!

Comments are closed.