Műfű gondozás – mitől lesz sokáig szép?

Posted: 25th március 2022 by Megasztár in Egyebek
Tags:
Műfű gondozás – mitől lesz sokáig szép? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kíváncsi vagy, hogy a műfű mennyi és milyen gondozást, karbantartást igényel? Olvasd el a cikket és légy a műfű mindent tudója.

A műfű nagyszerű találmány. Sokkal több pozitívum szól mellette, mint ellene. Vannak, akiket nem lehet meggyőzni érvekkel, hogy nem is olyan gonosz dolog, mint gondolják. Azonban a műfüvet ki kell próbálni. Meg kell tapasztalni. A kétségek ezután egész biztosan elillannak.

Ki ne szeretne mindig szép, rendezett, gyönyörű látványú kertet, zöld felületet az ingatlanja körüli udvaron, kertben? Ehhez viszont nagyon sok idő és energia szükségeltetik. A ráfordított anyagiakról pedig ne is beszéljünk. Egy mindig szép, frissen nyírt, gyönyörű zöld kert nem magától lesz olyan (hacsak nem műfűről beszélünk) A valódi füvet folyamatosan ápolni, gondozni kell. A fűnyíró, a gyepszellőztető, az öntözőrendszer, a tápsó, a víz és a megfizethetetlen időnk nagyon-nagyon sokba kerülnek egész évben.

Ha pedig tovább megyünk és nem csak a családi házakról beszélünk, még inkább fokozódik a valódi gyep karbantartási költsége. Ha egy sportpályát, iskola/óvoda udvart, játszóteret veszünk alapul, a gyepgondozás irtó fárasztó és időigényes dolog.

A műfű azonban ezek közül a „terhek” közül semmit sem igényel. A műfű telepítés után már csak élvezni kell a látványt, amivel megajándékozza tulajdonosát és használóit.

Ha már megtörtént a műfű lerakás, akár 10-15 évig is tökéletes lehet az eredmény. Hogyan?

A műfű karbantartás miből áll?

A műfű csupán minimális karbantartást igényel.

Ez csupán 2 egyszerű dolog, melyet könnyen, pillanatok alatt elvégezhetünk bármikor:

  1. Feltakarítás
  2. Leöblítés
Műfű

Műfű

Mi szükséges a műfű karbantartás elvégzéséhez?

  1. Gereblye/lombfúvó
  2. Seprű
  3. Slag
  4. Nagy területnél műfű karbantartó gép (pl. focipályákon)

A műfű úgy szép, ha nem borítja be semmi. Sem falevél, sem sár, sem homok, sem faágak. Egy udvaron, kertben, ahol műfű van, néhány fával körbevéve, kivédhetetlen, hogy olykor falevelek, vihar esetén pedig gallyak hulljanak a pázsitra. Ezt össze kell gereblyézni, vagy leseperni róla a piszkot. Ha nagy területről van szó, akkor egy lombfúvóval nagyon gyorsan megoldható.

Nyáron vannak olyan hetek, amikor csapadék alig esik. Ilyenkor száraz, poros a levegő és a műfű is az lehet. Ez a műfű gyönyörű zöld színét tompíthatja. Ilyenkor érdemes egy gyors locsolást csinálni. Elő a slagot és pár perc alatt felfrissíthetjük egy kis vízzel.

Ha a műfű lelapul (válassz memóriaszálas műfű típust) frissítsd fel seprűvel, vagy gereblyével.

A műfű gondozásával nem kell órákat a kertben tölteni. Néhány perc az egész és tökéletesen friss, műfüves kertben fogadhatod a vendégeid.

Comments are closed.