Mitől olyan acélos az ipari filc szőnyeg?

Posted: 25th szeptember 2021 by Megasztár in Egyebek
Tags:
Mitől olyan acélos az ipari filc szőnyeg? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az ipari filc szőnyeg és padlószőnyeg felhasználási területe széleskörű. Elsősorban a nagy igénybevételű helyeken alkalmazzuk, de betehető például az autók, tehergépjárművek csomagtereibe is. Szigetel, csúszásmentesít, véd.

Az ipari filcek lakossági és nagy igénybevételű, ipari területeken is jelen vannak. Garázsok, edzőtermek, üzletek, irodák, stb. kedvelt padló burkolata. Mivel nagyon könnyen vágható, könnyű vele dolgozni. Tulajdonságai lehetővé teszik a szigorú előírásoknak való megfelelést. Ilyenek a tűzállóság, kopásállóság, fénytűrő képesség, szakítószilárdság.

Milyen anyagból készül az ipari filc padlószőnyeg?

A legnépszerűbb a PP, azaz a 100% polipropilén ipari filc. A polipropilén az egyik legellenállóbb, legacélosabb szőnyeg anyag.

Mik a polipropilén ipari filc anyag legfontosabb tulajdonságai?

  • Jó az ellenálló képessége a vegyszerekkel, savakkal szemben.
  • A polipropilén ipari filc szőnyegeket elsősorban beltéri használatra alkalmazzák, de léteznek UV stabil bevonattal ellátott ipari filcek is. Ritkán geotextilként is bevetik, hiszen a talajban nem bomlik le.
  • A polipropilén anyag jobban szigetel, mint a gyapjú.
  • Padlófűtés mellett is alkalmazható.

Az ipari filc padlószőnyegek megfizethető és praktikus megoldást kínálnak azokban a helyiségekben, ahol erős, strapabíró, akár évtizedekig is használható szőnyeg burkolatra van szükség.
Irodákban például a gurulós székek miatt is annyira keresett. Az ipari filc padlószőnyeg ezen székek alatt is stabil marad, nem kopik könnyen.
A rá nehezedő súly és az állandó súrlódás sem tesz kárt benne.

Ipari filc szőnyeg

Ipari filc szőnyeg

Kiknek ajánlott az ipari filc padlószőnyeg?

Azoknak, akik olyan szőnyeget keresnek, amivel nincs gond. Ami nem kényes, ami ellenáll minden kihívásnak. Akik olyan szőnyeget szeretnének az irodába, ami könnyen tisztítható és nem kell annyira félteni, vigyázni rá. Akik olyan szőnyeget keresnek, ami magas minőséget képvisel.
Akik olyan ipari filc padlószőnyeget keresnek, ami hosszú élettartammal bír. Akik egyszerű és gyors padlóburkolatra vágynak.

Az ipari filc előnyei közé sorolható még, hogy különböző színekben kaphatóak. Szürke, kék, bézs, barna, bordó, fekete, stb. Egy irodában és egy edzőteremben sem mindegy a szőnyeg színe, hiszen a hangulatot alapjaiban meghatározza. A padlószőnyeg ráadásul az egész helyiséget uralja, ezért fontos, hogy például egy kis alapterületű helyiségben világos színű ipari filccel burkoljunk. Egy irodában pedig a zöld, a narancssárga és a bézs színek lehetnek tökéletesek.

Az olcsó, megfizethető ipari filc padlószőnyegek komfortosabbá teszik mindennapjainkat.

Comments are closed.