Mit kell tudni a gamer akkumulátorról és kijelzőről?

Posted: 13th május 2024 by Megasztár in Egyebek
Mit kell tudni a gamer akkumulátorról és kijelzőről? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A gamer számítógépek mellett nagy kereslet van a gamer laptopokra is. Utóbbi készülékek a mobilitás ígéretét hordozzák, márpedig melyik gamer ne szeretne helytől és időponttól függetlenül játszani. Mielőtt a gamer notebook vásárlás mellett döntünk, nem árt néhány alapvetődologgal tisztában lenni.

Gamer notebook választás során némileg nehezebb a dolgunk, mintha egy kifejezetten játékra kialakított PC-t vásárolnánk, ugyanis ez esetben a kijelző és a billentyűzet paramétereit is számításba kell vegyük. Habár sokan azért döntenek a gamer laptop mellett, mert így egy hordozható készülék birtokába kerülnek, azt viszont érdemes számításba venni, hogy ezek a gépek hálózati csatlakozás nélkül nagyon rövid időn belül, akár egy óra alatt is lemerülnek. Ha munkára is szeretnénk használni a készüléket, akkor elengedhetetlen, hogy az áramellátás hálózatról legyen biztosítva, különben nem sokáig fogunk dolgozni. Némely készülékek akár hosszabb üzemidőre is képesek, azonban ennek minden esetben megvan a maga ára. Ha csak ritkán akarunk játszani a gépen és inkább munkára használnánk javarészt, akkor egy irodai készülékkel sokkal jobban járunk.

A notebook esetében az akkumulátor mellett a kijelző tulajdonságai, paraméterei is nagy mértékben befolyásolhatják a választást. A gamer laptopok általában FullHD felbontással és 15 vagy 17 hüvelykes képernyővel rendelkeznek. Néhány gyártó igyekszik nagyobb kijelzővel kísérletezni, ennek eredményeként viszont a teljes készülék mérete és súlya is nagyobb lesz. Ha a 18 hüvelykes monitort is kicsinek találjuk, akkor célszerű egy külső megjelenítő mellett dönteni, így nem kell egy óriás készülék mellett dönteni. A gamer laptop esetében az érintőképernyő modern extra funkciónak tűnhet, azonban sok értelme nincs, így célszerű mellőzni.

Comments are closed.